BURSELE DIN LUME Avans pe pieţele internaţionale de acţiuni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 6 iunie 2019

Avans pe pieţele internaţionale de acţiuni

Bursele din Europa au urmat un curs pozitiv ieri, în majoritate, însă avansul a încetinit în a doua parte a zilei după ce Comisia Europeană a informat că Italia a încălcat normele fiscale.

În contextul dat, titlurile "UniCredit" SpA, cea mai mare bancă italiană, s-au depreciat cu 3,6%, la 10,05 euro, iar cele ale rivalei mai mici "Intesa Sanpaolo" SpA - cu 2%, la 1,83 euro.

Tot la Milano, acţiunile companiei auto italo-americane "Fiat Chrysler Automobiles" NV au înregistrat un declin de 1,2%, la 11,67 euro. "Fiat Chrysler Automobiles" a rezolvat diferenţele de opinie cu guvernul francez referitoare la oferta de fuziune cu "Renault" SA, spun surse citate de Reuters.

Titlurile constructorului auto francez "Renault" SA au urcat cu 0,3%, la 56,76 euro. Consiliul de Administraţie al "Renault" era aşteptat, ieri, să ia o decizie cu privire la începerea oficială a negocierilor de fuziune cu "Fiat Chrysler Automobiles".

Acţiunile operatorului bursier pan-european "Euronext" NV au crescut cu 1,1%, la 63,55 euro. "Euronext" şi-a asigurat, până acum, 61,4% din acţiunile "Oslo Bors" VPS, punând capăt bătăliei de cinci luni pe care a dus-o cu rivalul american Nasdaq pentru piaţa norvegiană.

Titlurile "BT Group" Plc, fostul monopol al telecomunicaţiilor din Marea Britanie, respectiv cel mai mare furnizor de servicii de internet în bandă largă, au pierdut 0,2%, ajungând la 201,30 pence. BT îşi va consolida birourile din ţara de origine la un număr de aproximativ 30, de la 300 în prezent, intenţionând totodată să renunţe la sediul său actual din Londra.

Acţiunile "Norsk Hydro" ASA, producător norvegian de aluminiu, au urcat cu 2,5%, la 32 de coroane norvegiene. Compania a raportat venituri şi profituri peste aşteptările analiştilor.

La ora 16.30 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 0,3%, la 7.239 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,4%, la 5.288,96, FTSE MIB al Bursei din Milano a scăzut cu 0,5%, la 20.126,23.

Curs pozitiv la New York

Bursele de pe Wall Street au crescut ieri, extinzând cursul ascendent pe care s-au înscris marţi, în baza indiciilor legate de o posibilă reducere a dobânzilor de către Federal Reserve (Fed).

Acţiunile gigantului tehnologic "Apple" Inc. s-au apreciat cu 1,9%, la 183,10 dolari. Directorul general al "Apple", Tim Cook, respinge ideea că producătorul iPhone ar fi un monopol, în condiţiile în care guvernul Statelor Unite ar putea deschide o investigaţie fără precedent împotriva marilor companii de tehnologie şi a puterii uriaşe pe care acestea o au pe piaţă.

Titlurile "Alphabet" Inc. deţinătorul "Google", au coborât cu 0,5%, la 1.049,10 dolari. Compania "Google" a fost reclamată marţi de mai multe organizaţii la autorităţile de reglementare în domeniul protecţiei datelor din Franţa, Germania şi alte state ale Uniunii Europene în legătură cu modul în care gestionează datele utilizatorilor pentru publicitatea online.

La ora 09.44, indicele Standard & Poor's 500 a cresccut cu 0,5%, la 2.817,72 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,4%, la 25.442,78, Nasdaq Composite - cu 0,4%, la 7.558,54.

Asia, în urcare

Bursele din Asia au crescut ieri, urmând cursul din ziua precedentă, de pe Wall Street, generat de aşteptările legate de o eventuală tăiere a dobânzii Fed.

Titlurile producătorului chinez de carne de porc "WH Group" Ltd., cu interese majore în SUA, au câştigat 3,7% pe piaţa din Hong Kong, atingând 7,27 dolari HK.

Acţiunile "Samsung Electronics" Co., producător sud-coreean de electronice, s-au apreciat cu 1%, la 43.900 woni. Compania a informat că vrea să taie producţia uzinei de smartphone-uri din China, pe fondul reducerii cotei sale de piaţă în această ţară.

Titlurile "Taiwan Semiconductor Manufacturing" Co. au înregistrat un avans de 0,9%, la 235 de dolari taiwanezi. Preşedintele comopaniei, Chairman Mark Liu, a declarat că decizia SUA de a le interzice societăţilor să facă afaceri cu clientul său chinez "Huawei Technologies" Co., va avea impact pe termen scurt asupra "Taiwan Semiconductor".

Indicele Hang Seng al pieţei din Hong Kong a crescut cu 0,5%, la 26.895,44 puncte, Kospi al Bursei din Seul - cu 0,1%, la 2.069,11, Taiex al celei din Taipei - cu 0,3%, la 10.461,62.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb