Bursele lumii îşi continuă trendul descendent

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 august 2008

Harta financiară a Europei era în roşu şi ieri dimineaţă, cu uşoare reveniri după orele prânzului. Indicele transnational Euronext 100 pierduse încă 0,16 procente la orele 16, ajungând la 762,32 de euro.

În Franţa, indicele CAC 40 pierdea 0,42 procente din valoare, prin prăbusirea acţiunilor producătorului de aparate optice Essilor International cu 3,47 procente, a companiei aviatice Air France-KLM, cu 2,38 procente şi a furnizorului de servicii IT Capgemini cu 1,67 de procente. În contrapartidă, printre câştigătoarele sesiunii s-au aflat Alcatel-Lucent cu o creştere de 4,5 procente şi producătorul de infrastructură pentru industria transporturilor Alstom, cu o apreciere de 1,29 de procente.

Indicele DAX de la Xetra din Germania a scăzut cu 0,46 procente, atingând cifra de 6.314,92, în urma scăderii valorii unor întreprinderi de renume cum ar fi Infineon Technologies AG, care a pierdut 2,29 de procente, Metro AG, în scădere cu 1,61 de procente şi Adidas AG, care s-a depreciat cu 1,51 procente.

Rămân în creştere bursele mai reduse, ca Austria, al cărei indice AEX se apreciase 0,36 procente, Belgia, cu BEL-20 pe linia din ziua precedentă, Spania şi Elveţia, dar şi pieţe mai importante , ca Londra, unde FTSE 100 s-a apreciat azi cu 0,62 procente, atingând valoarea de 5.504,40 de puncte.

Bursa din Tokyo continuă să coboare pentru a doua zi consecutiv, indicele Topix pierzând ieri încă 0,46 din valoarea sa şi atingând valoarea de 1.223,69 de puncte, în urma prăbuşirii preţului pe Bursă a principalei întreprinderi de construcţii japoneze. Acţiunile Sohken Homes Co Ltd s-au depreciat cu 12,42 de procente, pentru că întreprinderea a dat faliment, cu datorii de peste 300 de milioane de euro, tragând în jos şi pe principalul său client, agenţia Goldcrest Co. Ltd, care a pierdut 11,95 procente din valoarea de piaţă, precum şi pe lichidatorul imobiliar Atrium Co. Ltd., a cărui preţ a scăzut cu aproape 7 procente.

Piaţa din Hong Kong echilibrează însă pierderile suferite în ultimele două săptămâni, indicele Hang Seng câştigând ieri 1,94 procente şi ajungând la valoarea de 21.464,72 punc-te. Cele mai apreciate companii au fost China Mobile Ltd., care a publicat cu profituri pe al doilea trimestru mai mari cu 51 de procente decât pe trimestrul anterior, şi producătorul de cupru Jiangxi Copper Co Ltd, care a crescut în preferinţele investitorilor cu 9,5 procente, după ce ultimele două săptămâni au contrazis previziunile specialiştilor în privinţa evoluţiei preţurilor metalelor şi, în special, a preţului cuprului, care, în loc să se deprecieze, a crescut, beneficiind, ca şi alte mărfuri, de slăbirea pieţelor mobiliare.

Pieţele chineze îşi urmează trendul descendent, indicele CSI 300 scăzând din nou cu 0,27 procente, iar indicele pieţei din Shanghai pierzând încă 0,34 de procente.

În Australia, acţiunile au evoluat cu mici variaţii în jurul liniei din ziua precedentă, indicele S&P/ASX 200 depreciindu-se uşor, numai cu 0,07 procente din punctaj.

Piaţa indiană s-a aflat în scădere, indicii ei pierzând cam un procent din valoare.

Africa de Sud, confruntată cu o inflaţie estimată la 13 procente în iulie, înregistrează creşteri complementare în domeniul mobiliar. Indicele bursei de la Johannesburg, FTSE/JSE Africa All Share începe să crească pentru prima dată în multe luni, ieri adăugând 0,44 procente, care reflectă încercările investitorilor africani de a reduce lichidităţile ameninţate.

Ziua de tranzacţionare a început uşor peste linia din ziua precedentă în Statele Unite, indicele NYSE Composite urcând imediat după des-chidere cu 0,40 de procente până la valoarea de 8.296,45 puncte. Dow Jones Industrial, deşi s-a deschis puţin mai sus decât în ziua precedentă, a pierdut imediat 0,14 procente şi a ajuns să valoreze 11.396,50 puncte după prima oră de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb