BURSELE LUMII Pieţele europene au revenit pe curs negativ

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 6 iulie 2020

Pieţele europene au revenit pe curs negativ

Bursele din Europa au scăzut vineri, în condiţiile în care creşterea continuă a numărului de îmbolnăviri de Covid-19 în SUA a temperat optimismul generat de unele date pozitive privind economiile din zona euro, Statele Unite şi China.

Deutsche Börse

- Titlurile companiei auto Bayerische Motoren Werke AG (BMW) s-au depreciat cu 1,2%, la 57,26 euro, cele ale rivalei Daimler AG - cu 1,4%, la 36,66 euro, după ce Asociaţia Industriei Auto din Germania a estimat că vânzările de profil de pe piaţa europeană ar urma să scadă anul acesta cu 25% comparativ cu 2019. Pe de altă parte, grupul Daimler a anunţat vineri extinderea parteneriatului strategic cu Farasis Energy (Ganzhou) Co., un pact care include preluarea unei participaţii de aproximativ 3% din producătorul chinez de baterii.

- Indicele DAX a coborât cu 0,6%, la 12.528,18 puncte.

Euronext Paris

- Acţiunile BNP Paribas SA, cel mai mare grup bancar din Franţa, au scăzut cu 0,9%, la 36,28 euro, cele ale rivalului mai mic Societe Generale SA - cu 1,5%, la 15,26 euro. Un număr de 16 bănci din Germania, Franţa şi alte trei state din zona euro au anunţat că vor crea un sistem de plăţi "cu adevărat european", care va fi disponibil în 2022, pentru a digitaliza complet regiunea unde jumătate din plăţi au loc încă în numerar. BNP Paribas şi Societe Generale fac parte din acest sistem.

- Indicele CAC 40 a pierdut 0,8%, ajungând la 5.007,14 puncte.

Borsa Italiana

- Titlurile UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar din Italia, au înregistrat un declin de 1,7%, la 8,42 euro. Banca este aproape de vânzarea unor credite neperformante cu valoare nominală de peste 1,5 miliarde de euro (1,7 miliarde de dolari), conform unor surse citate de Bloomberg.

- Acţiunile companiei auto italo-americane Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) s-au depreciat cu 1,1%, la 8,90 euro. FCA a dat asigurări că nu s-au modificat condiţiile fuziunii sale cu grupul francez PSA, după ce o publicaţie din Italia a anunţat că Fiat Chrysler caută să transfere active pentru a reduce planificata plată către acţionari a unor dividende speciale, în valoare de 5,5 miliarde de euro. Pe de altă parte, Fiat Chrysler a prezentat joi un nou model "Hellcat SRT" al SUV-ului Durango 2021, pe care l-a numit "cel mai puternic SUV din istorie".

- Indicele FTSE MIB a înregistrat un declin de 0,8%, la 19,726.65 puncte.

Bursele americane au fost închise vineri, SUA sărbătorind Ziua Independenţei.

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au crescut vineri, în majoritate, investitorii din regiune fiind optimişti în privinţa redresării economice.

- În acest context, titlurile producătorului auto japonez Honda Motor Co. s-au apreciat cu 0,7%, la 2.769 yeni, cele ale rivalului Suzuki Motor Corp. - cu 0,2%, la 3.587 yeni.

- În schimb, titlurile companiei aeriene Japan Airlines Co. au coborât cu 0,2%, la 1.942 yeni, cele ale ANA Holdings Inc. - cu 1,3%, la 2.448 yeni, din cauza temerilor legate de posibilitatea impunerii unor noi restricţii ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri de Covid-19 în Japonia.

- În acelaşi context, acţiunile companiei feroviare Kyushu Railway Co. au înregistrat un minus de 1,5%, la 2.698 yeni.

- Posibilitatea introducerii unor noi măsuri restrictive a impulsionat, însă, titlurile producătorului de jocuri video Nintendo Co., care au urcat cu 3,6%, la 50.020 yeni.

- Indicele Nikkei 225 s-a apreciat cu 0,7%, la 22.306,48 puncte.

Sydney Stock Exchange

- Titlurile Cochlear Ltd., furnizor australian de soluţii implantabile pentru auz, au urcat cu 5,9%, la 204 dolari australieni, după ce acesta a primit aprobarea pentru lansarea a patru produse în SUA şi Europa.

- Acţiunile companiei miniere Rio Tinto Ltd. au coborât cu 1,5%, la 96,39 dolari australieni. Compania şi-a redus rezervele estimate de la mina Oyu Tolgoi din Mongolia, în urma reproiectării planului privind această unitate din care extrage cupru şi aur.

- Titlurile producătorului de ţiţei Woodside Petroleum Ltd. au scăzut cu 0,6%, la 21,65 dolari australieni, cele ale rivalului Santos Ltd. - cu 0,9%, la 5,31 dolari australieni, ca urmare a declinului cotaţiilor de pe piaţa de profil.

- Indicele S&P/ASX 200 a crescut cu 0,4%, la 6.057,90 puncte.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb