BURSELE LUMII Revin temerile pe bursele europene

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 29 iunie 2020

Revin temerile pe bursele europene

Bursele din Europa au urmat un curs negativ vineri, ca urmare a sporirii numărului de noi îmbolnăviri de Covid-19 în SUA, ceea ce ridică semne de întrebare legate de redresarea economiei mondiale.

Euronext Paris

- Acţiunile companiei aeriene franco-olandeze Air France-KLM s-au depreciat cu 3,4%, la 4 euro. Compania aeriană irlandeză low-cost Ryanair Holdings Plc i-a cerut Uniunii Europene să blocheze pachetul de salvare de 3,4 miliarde de euro (3,81 miliarde de dolari) acordat vineri de Guvernul olandez operatorului de transport KLM. Directorul general al Ryanair, Michael O'Leary, a declarat: "Cerem Comisiei Europene să blocheze această subvenţie către KLM, care va reduce şi mai mult concurenţa şi posibilităţile de alegere ale consumatorilor pe pieţele din Olanda şi Franţa".

- Indicele CAC 40 a coborât cu 0,2%, la 4.909,64 puncte.

Deutsche Börse

- Acţiunile grupului Wirecard AG au coborât cu 63,7%, la 1,28 euro. Comisia Europeană le-a cerut organismelor europene de supraveghere să realizeze o anchetă preliminară asupra modului în carea fost gestionat dosarul societăţii de plăţi online Wirecard de către autoritatea germană de supervizare a sectorului financiar. Amintim că, joi, Wirecard a solicitat iniţierea procedurilor de insolvenţă, după ce a dezvăluit "o gaură financiară" de 2,1 miliarde de dolari.

- Titlurile producătorului de echipament sportiv Adidas AG au înregistrat un minus de 2,1%, la 233 euro, după ce compania americană Nike Inc. (cu operaţiuni în acelaşi domeniu) a raportat pierderi trimestriale neaşteptate: 790 de milioane de dolari.

- Indicele DAX a scăzut cu 0,7%, la 12.089,39 puncte.

New York Stock Exchange

Pieţele americane au scăzut vineri, după ce autorităţile din Texas şi Florida au retras măsurile de relaxare, din cauza creşterii numărului de noi îmbolnăviri de Covid-19.

- Acţiunile Bank of America Corp. s-au depreciat cu 6,4%, la 23,15 dolari, cele ale rivalei JPMorgan Chase & Co. - cu 5,5%, la 92,59 dolari, în condiţiile în care banca centrală (Fed) a anunţat că va limita răscumpărările de titluri şi plata dividendelor în cazul marilor bănci.

- Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 2,8%, la 25.015,55 puncte, S&P 500 - cu 2,4%, la 3.009,05.

Nasdaq

- Titlurile grupului Microsoft Corp. au coborât cu 2%, la 196,33 dolari. Producătorul de software a anunţat vineri că îşi va închide aproape toate magazinele fizice din lume, în condiţiile în care cea mai mare parte a vânzărilor sale se face în prezent online.

- Acţiunile reţelei de socializare online Facebook Inc. au pierdut 8,3%, afişând un preţ de 216,08 dolari. Utilizatorii reţelei vor fi atenţionaţi atunci când vor să posteze o ştire prea pe veche, societatea urmărind astfel că reducă propagarea dezinformărilor.

- Indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 2,6%, la 9.757,22 puncte.

Tokyo Stock Exchange

Bursele din Asia au crescut vineri, în majoritate, după ce SUA au relaxat unele norme bancare. În acest context, băncile vor putea investi în active riscante.

- Acţiunile Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., cel mai mare grup bancar nipon, s-au apreciat cu 1,3%, la 432 yeni, cele ale rivalului mai mic Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. - cu 1,5%, la 3.073 yeni.

- Titlurile SoftBank Group Corp. au câştigat 3%, ajungând la 5.533 yeni. Conglomeratul cu operaţiuni pe piaţa telefoniei mobile a anunţat că va răscumpăra până la 5,75% din propriile acţiuni, cotă ce valorează 500 de miliarde de yeni (4,7 miliarde de dolari). Răscumpărarea va fi făcută până în 31 martie 2021.

- Indicele Nikkei 225 a crescut cu 1,1%, la 22.512,08 puncte.

Sydney Stock Exchange

- Titlurile producătorului de ţiţei Woodside Petroleum Ltd. au înregistrat un avans de 2,4%, la 21,16 dolari australieni, cele ale rivalului Santos Ltd. - de 0,6%, la 5,21 dolari australieni, ca urmare a avansului preţului ţiţeiului.

- Acţiunile companiei aeriene Qantas Airways Ltd. au scăzut cu 9,1%, la 3,81 dolari australieni, după ce aceasta a informat că a finalizat o majorare de capital de 1,9 miliarde de dolari australieni (1,3 miliarde de dolari americani) printr-un plasament instituţional.

- Indicele S&P/ASX 200 a crescut cu 1,5%, la 5.904,10 puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb