BUSELE DIN LUME Pieţele fluctuează din cauza incertitudinilor legate de politicile monetare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 16 septembrie 2016

Pieţele fluctuează din cauza incertitudinilor legate de politicile monetare

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au fluctuat ieri, din cauza temerilor legate de viitorul pieţelor, în absenţa unor măsuri de stimulare economică.

Titlurile "Siemens" AG, grup german de inginerie, s-au apreciat cu 2%, la 104,10 euro. Directorul executiv al companiei a declarat că "Siemens" şi-ar putea depăşi ţinta de profit anual la finele lunii curente.

Acţiunile grupului feroviar "Alstom" SA au coborât cu 0,7%, la 23,56 euro. Sute de persoane au protestat ieri, la Belfort, în estul Franţei, pentru salvarea de la închidere a unei uzine istorice "Alstom".

Titlurile "Electricite de France" SA (EDF) au pierdut 1,5%, ajungând la 11,02 euro. Guvernul britanic şi-a dat ieri acordul pentru construirea unei noi centrale nucleare la Hinkley Point, un proiect controversat de 18 miliarde de lire sterline (24 miliarde de dolari) care va fi realizat de EDF cu sprijinul unei companii chineze.

Acţiunile producătorului de bere "SABMiller" Plc au urcat cu 0,2%, la 4.439,5 pence. Miliardarul polonez Sebastian Kulczyk ar putea să facă echipă cu mai multe fonduri de private equity pentru a înainta o ofertă de preluare a activelor din Europa Centrală şi de Est (CEE) ale "SABMiller", informează Puls Biznesu.

Titlurile companiei auto franceze "Renault" SA au înregistrat un minus de 0,8%, la 70,34 euro. Curtea de Casaţie din Franţa a decis că aceeaşi muncă efectuată în zone geografice diferite poate fi remunerată diferit în funcţie de diferenţele existente în ceea ce priveşte costul vieţii, lucru contestat de un sindicat de la "Renault".

La ora 16.25 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 0,3%, la 6.693,22 puncte, CAC 40 al celei din Paris a scăzut cu 0,3%, la 4.356,82.

La New York, acţiunile au oscilat ieri, în deschidere, tot pe fondul semnelor de întrebare cu privire la politicile monetare.

Titlurile grupului auto "Ford Motor" Co. s-au depreciat cu 0,1%, la 12,13 dolari. Directorul general al "Ford Motor", Mark Fields, a anunţat că întreaga producţie de automobile de dimensiuni mici va fi mutată din America de Nord în Mexic.

Acţiunile "Apple" Inc. s-au apreciat cu 2,2%, la 114,25 dolari. Stocurile iniţiale ale noilor telefoane iPhone 7 Plus, dar şi versiunea Jet Black a iPhone 7 s-au vândut în întregime, dar clienţii pot plasa comenzi online pentru modelul dorit, anunţă "Apple".

La ora 09.43, indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,1%, la 18.048,40, Nasdaq Composite - cu 0,2%, la 5.184,86.

În Asia, acţiunile au scăzut ieri, pentru a şasea zi la rând, din cauza perspectivelor incerte privind stimulentele băncilor centrale din lume.

Titlurile "Mitsubishi UFJ Financial Group" Inc., cea mai mare bancă din Japonia, s-au depreciat cu 1,9%, la 497,7 yeni, cele ale "Sumitomo Mitsui Financial Group" Inc. - tot cu 1,9%, la 3.345 yeni.

În schimb, acţiunile "Commonwealth Bank of Australia" au urcat cu 1,9%, la 71,50 dolari australieni. Analiştii "Goldman Sachs Group" Inc. şi "Macquarie Group" Ltd. şi-au modificat în sens pozitiv recomandărle pentru titlurile băncii.

Titlurile "Lawson" Inc., operator nipon de centre comerciale, au crescut cu 7%, la 7.930 yeni (cel mai mare avans din martie 2011 până acum). "Mitsubishi" Corp., cel mai mare acţionar al companiei, ia în calcul majorarea deţinerii sale la "Lawson", respectiv să o transforme în subsidiară.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a urcat cu 0,2%, la 5,239.86 puncte, Nikkei 225 al celei din Tokyo a scăzut cu 1,3%, la 16,405,01. Pieţele din China, Taiwan şi Coreea de Sud au fost închise ieri (sărbători naţionale).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb