Buzău: Autorităţile de mediu, în alertă. Un râu s-a făcut alb ca laptele

ANA FELEA
Miscellanea / 13 aprilie 2021

Buzău: Autorităţile de mediu, în alertă. Un râu s-a făcut alb ca laptele

Firul de apă din satul Albeşti, judeţul Buzău, a devenit alb ca laptele peste noapte. Ciudăţenia a alertat întreaga comunitate, mai ales că apa era folosită pentru adăpatul animalelor şi alte treburi gospodăreşti, iar acum oamenii se tem că ar fi vorba despre o poluare.

Totul s-a întâmplat în cursul zilelor de 12 şi 13 aprilie, pe cursul de apă pe care oamenii îl numesc Negreasca şi care se varsă în râul Călmăţui.

Buzău: Autorităţile de mediu, în alertă. Un râu s-a făcut alb ca laptele

Cursul de apă care trece prin zona industrială a municipiului Buzău şi se varsă în râul Călmăţui se află în administrarea Apelor Române

Localnicii din Albeşti se tem să nu fie vorba despre o poluare, iar sursa ar putea fi deversarea unor substanţe toxice. Alarma dată de localnici l-a adus la faţa locului şi pe primarul comunei, Andrei Ion care imediat a început propriile verificări. A mers pe cursul de apă în amonte pentru a vedea pe ce distanţă se întinde această "ciudăţenie". Edilul comunei Smeeni a cerut imediat şi ajutorul autorităţilor de mediu care pe 13 aprilie au declanşat o anchetă amplă. S-au făcut verificări şi s-au luat probe de la apă astfel încât să se decidă care ar fi cauza şi mai ales dacă este vorba despre o poluare.

Garda de Mediu a transmis: "O echipă formată din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Buzău, cât şi reprezentanţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Buzău-Ialomiţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, UAT Smeeni şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean au verificat o sesizare cu privire la apariţia pe cursul de apă Călmăţui, cât şi Negreasca şi al canalului ANIF a unei pelicule albe în zilele de 12-13 aprilie 2021".

Au fost prelevate probe de către reprezentanţii ABA Buzău-Ialomiţa în vederea stabilirii valorilor indicatorilor de calitate a apei, cât şi ce substanţe ar putea conţine acea peliculă, rezultatele însă vor fi gata peste câteva zile.

Verificări sunt efectuate si de Garda de Mediu, inclusiv la o firmă de reciclare din zona cursului de apă, pentru a vedea dacă aceasta are vreo responsabilitate în cazul de la Albeşti.

Buzău: Autorităţile de mediu, în alertă. Un râu s-a făcut alb ca laptele

Comisariatul Gărzii de Mediu Buzău informează: "Comisarii din cadrul Gărzii Naţionale de Mediul - Comisariatul Judeţean Buzău au verificat şi agentul economic care evacuează în canalul ANIF apele epurate, cât şi apele pluviale de pe platformă. S-a constatat faptul că începând de sâmbătă, 10 aprilie se efectuau lucrări de decolmatare a cursului de apă Negreasca, cât şi a canalului ANIF de către reprezentanţii societăţii comerciale şi de reprezentanţii ABA Buzău-Ialomiţa. Se vor continua verificările în vederea identificării sursei care a condus la aspectul albicios al apei pe cele două cursuri de apă, Călmăţui şi Negreasca. După primirea rezultatelor probelor de apă prelevate, se va stabili cu certitudine cauza şi se vor impune măsuri conform legislaţiei de mediu în vigoare. În timpul controlului pe cursurile de apă menţionate anterior nu au fost identificate cadavre de specii de peşti sau alte vieţuitoare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb