Buzău: Creşte numărul cadrelor medicale diagnosticate cu COVID-19.Şi ISU a raportat primul caz de infecţie

ANA FELEA
Miscellanea / 20 mai 2020

Buzău: Creşte numărul cadrelor medicale diagnosticate cu COVID-19.Şi ISU a raportat primul caz de infecţie

Numărul infecţiilor cu noul coronavirus este în continuă creştere la Buzău. Astăzi au fost confirmate pozitiv pentru COVID-19 alte 7 persoane, printre care şi alţi medici şi asistente din Spitalul Judeţean din municipiu Buzău . Tot astăzi a venit şi prima confirmare cu SAr-Cov-2 în rândul pompierilor buzoieni.

13 cadre medicale, infectate

Spitalul Judeţean tinde să devină focarul cu cea mai mare răspândire comunitară din judeţul Buzău pe măsură ce numărul cadrelor medicale confirmate creşte de la o zi la alta. Astăzi, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a raportat alte patru cazuri noi la secţia O.RL.

" Astazi, 20.05.2020, s-au inregistrat 4 cazuri noi, respectiv 2 asistente medicale  si  2 infirmiere din sectia O.R.L.Ca masuri urgente de limitare a infectiei cu covid 19, impreuna cu D.S.P. Buzau s-a stabilit ca pe sectia O.R.L. sa se efectueze dezinfectie terminala si limitarea internarilor", se arată în informarea trimisă de Spitalul Judeţean Buzău.

Astfel, numărul total al cadrelor medicale din spitalul Judeţean Buzpu confirmate cu COVID-19 a ajuns la 13 persoane. Este vorba despre angajaţi din secţiile Boli Interne, Diabet şi Nefrologie şi ORL, însă tot din spitalul judeţean au fost raportate cazuri de infecţie la pacienţi internaţi în secţiile de Boli Interne, Oncologie şi Maternitate, printre care şi bebeluş născut pe 18 mai.  

Buzăul înregistrează şi prima confirmare în rândul pompierilor

Astăzi, Direcţia de Sănătate Publică a raportat şi prima infecţie cu noul coronavirus şi la nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani, angajat care îşi desfăşoară activitatea la sediul ISU, fără a participa la intervenţii. Bărbatul are o stare de sănătate bună, fiind asimptomatic. Conform protocoalelor, la nivelul ISU Buzău au fost dispuse măsuri pentru evitarea răspândirii coronavirusului. Au fost prelevate probe de la toţi contacţii direcţi ai pompierului, respectiv 3 pompieri, ulterior aceştia fiind izolaţi la domiciliu. Pompierul depistat cu coronavirus a fost luni la serviciu. El a cerut apoi să fie testat pentru coronavirus, dându-şi seama că este contact direct al unui caz confirmat. 

Cea mai mare Policlinică s-a redeschis de astăzi

În ciuda confirmărilor care cresc în ritm alarmant, Buzăul înregistrează astăzi şi o veste bună. Cea mai mare policlinică din judeţ s-a redeschis după ce testele au arătat că niciun alt angajat nu a fost infectat, după ce acolo au fost înregistrate pe 13 mai două cazuri positive, respective un medic şi o asistentă.

"Toate cele 93 de teste prelevate de la personalul medical din cadrul Policlinicii N. Titulescu au ieşit negative. Prin urmare, DSP Buzau a decis ca activitatea policlinicii sa fie reluată, cu respectarea normelor de igiena şi de distanţare socială. Menţionam ca, pana la aceasta data, au fost efectuate doua teste pentru Coronavirus pentru fiecare cadru medical care îşi desfăşoară activitatea in cadrul Policlinicii N. Titulescu din municipiul Buzau", a precizat Denisa Irimia, purtător de  cuvânt a Prefecturii Buzău.

Probleme majore la Spitalul Suport din Rm-Sărat

Aproape 70 de bolnavi COVID-19 sunt în present internaţi la spitalul din Rm Sărat, însă presiunea pe cadrele medicale de acolo a ajuns să fie foarte mare. Asta pentru că mulţi dintre pacienţi au afecţiuni grave care le pune viaţa în pericol, fapt pentru care dejà medicii din spitalul Suport au fost nevoiţi să ceară transferul a doi dintre ei la spitale din Bucureşti.Mai mult decât atât, spitalul are doar doi medici infecţionişti şi nu pot asigura gardă pe secţia Terapie Intensivă. Pe de altă parte, odată declarat spital COVID-19, spitalul nu mai poate primi alţi bolnavi, cu alte probleme medicale, fapt pentru care restul locuitorilor care au nevoie de traatamente sunt nevoiţi să meargă la Buzău sau la Focşani, adică la peste 30 de kilometric distanţă. În acest sens, primarul municipiului Rm Sărat a cerut măsuri clare în acest sens pentru a veni în ajutorul locuitorilor municipiului care au nevoie de asistenţă medicală.

" Vineri am trimis o noua adresă Ministerului Sănătăţii solicitându-i domnului ministru, Nelu Tatăru să deschidă Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat! Am aflat ieri, cu stupoare, împrejurarile în care un om a murit. Poate ar fi avut o şansă la viaţă dacă un întreg sistem de sănătate nu ar fi obsesiv direcţionat spre lupta cu COVID-19. Am atras atenţia în multe rânduri celor care decid astăzi soarta românilor, vorbind despre sanătăte şi viaţă. Este nedrept şi frustrant pentru municipiul nostru şi altele, asemenea nouă, în care se petrec drame din cauza faptului că serviciile medicale au fost, practic, confiscate! Poate este prea puţin un om, fie el si primarul unei localităţi ca să poată influenţa o decizie, însă astăzi nu mă voi mai limita doar la demersuri oficiale! În "România Normală" în care trăim, nu este normal ce se întamplă!", a scris pe Facebook, Sorin Cîrjan, primarul oraşului.

În present în judeţul Buzău sunt confirmate 148 de cazuri cu COVID-19, dintre care 35 de persoane declarate vindicate. În ultimele zile a crescut şi numărul persoanelor venite din străinătate şi care ar trebui să fie izolate la domiciliu în present, cifra fiind de 565 de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb