BUZĂU: Doar jumătate din personalul medical este vaccinat, restul ar trebui testat în fiecare săptămână

Ana Felea
Miscellanea / 17 iulie 2021

Doar jumătate din personalul medical este vaccinat, restul ar trebui testat în fiecare săptămână

Campania de vaccinare nu a avut rezultatorul dorit nici în rândul personalului medical. La Buzău, potrivit ultimei raportări a DSP, 5878 de angajaţi din spitalele buzoiene au decis să se imunizeze. Concret, este vorba despre aproximativ jumătate din numărul angajaţilor, adică un procent mic în faţa unui al patrulea val al pandemiei de coronavirus despre care se vorbeşte tot mai des şi care deja a impus noi restricţii în ţările din Europa. În aceste condiţii, au fost impuse noi reguli pentru personalul medical nevaccinat care ar putea fi obligat să se testeze periodic, pe banii proprii. Este vorba despre aplicare noii tehnologii de testare aprobată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, potrivit căreia, în cazul în care vor apărea bolnavi infectaţi cu noua tulpină Delta, extrem de contagioasă, sau dacă rata de incidenţă a cazurilor COVID va creşte peste pragul de 1,5 la mia de locuitori, medicii şi asistentele nevaccinaţi vor fi obligaţi să se testeze cel puţin o dată pe săptămână.

"Vaccinarea, din păcate, nu este obligatorie pentru nici o categorie de personal. Spun din păcate pentru că mi s-ar fi părut foarte normal ca măcar pentru personalul medical şi cel din învăţământ acest lucru să se întâmple fără posibilitate de opţiuni. Dar, nu este aşa, motiv pentru care cei care sunt nevaccinaţi vor pătrunde în unitate numai în prezenţa echipamentului complet, deci nu vor abandona nici un moment nici masca, nici mănuşile, nici halatele protective. Potrivit noii metodologii, dacă rata de infectare în judeţ sau pe municipiu creşte peste 1,5, atunci vor trebui testaţi prin test PCR cel puţin o dată pe săptămână sau prin două teste rapide săptămânal", a declarat la Focus Tv, medicul epidemiolog Carmen Scîntei, de la DSP Buzău.

Sindicaliştii de la Sanitas Buzău spun că nu acceptă ca ei să scoată bani din buzunare pentru a plăti testele.

"Membrii de sindicat m-au întrebat: de ce să plătim noi? Doamna ministru nu şi-a dat încă un punct de vedere cine suportă aceste teste. Aşa cum vaccinarea nu este obligatorie nicăieri în lume, nu poţi constrânge un angajat să se vaccineze, să-şi facă test. Nu sunt de rea voinţă, dar oamenii au dreptul la muncă. Ce faci, stai la fiecare 7 zile să te testezi, eşti programat, trebuie să te testezi. Pe banii cui, rămâne de văzut", a precizat liderul Sanitas Buzău, Mihai Ştefan.

Deocamdată nu există o decizie clară, însă există posibilitatea ca personalul medical să plătească din propriul buzunar testele COVID.

"În primul rând, România are astăzi cea mai mică rată de infectare din Europa, deci începem cu partea pozitivă. În ceea ce priveşte vaccinarea în rândul personalului medical, ştiţi foarte bine că există propunerea că să fie testaţi cei care nu vor să se vaccineze şi să plătească pentru teste. Asta este propunerea pe care am făcut-o pentru Ministerul Sănătăţii", a anunţat Florin Cîţu, în urmă cu câteva zile.

De la debutul campaniei de vaccinare, respectiv 4 ianuarie 2021, Buzăul a vaccinat 152132 de persoane. În prezent, în Buzău sunt active patru cazuri Covid-19, iar rata de incidenţă pe judeţ este de 0,01 cazuri la o mie de locuitori.În total, de la debutul pandemiei Buzăul a înregistrat 12587 cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. recomand proteste sau greva generala in sistemul sanitar

    GUVERNANTII DEPIND DE VOI, SANITARILOR, NU INVERS!  

    Sa se duca dracului cu obligativitatea vaccinarii ! Dracu sa le suga cu sete arzatoare sufletul din ei de satanisti ce sunt!

    Vaccinarea nu e si nu va fi oblictorie!  

    1. medicamenteeee

      Un medic adevărat nu gândește așa...

      Dacă se contaminează cei ce lucrează în sănătate ce ne facem ? 

      Personalul medical bolnav , pacienții bolnavi.... 

      La fel e și la profesori 

      Franța o țară democraticâ de ce procedează astfel ?

      Doriți să blocăm tot : medicina , economia ,etc !? 

      un medic adevarat cunoaste protocoalele de dezvoltare ale unui vaccin si nu se transforma in hamster de laborator pentru etapa a 4-a de testare pentru vaccinurile anti-covid... administrate cu forta!

      lasa propaganda ieftina!

      care medic accepta vaccinul anti-covid cu toate mizeriile continute.... nu isi cunoaste meseria si va plati cu propria viata prostia facuta!  

    Acum, sa fim seriosi, cei din sistemul medical sunt cei care administreaza vaccinul. Deci, daca se insista pe treaba asta prea mult, unii din medici vor face blat: se duc la vaccinare, vorbesc cu colegul sa arunce vaccinul si le da hartia ca s-au vaccinat. Problema rezolvata.

    Stiu mai multi medici in jur si nu prea se vaccineaza. Dentistul nostru mai batran a tratat oameni in pandemie si cu toti aerosolii, etc. nu a luat covid. A zis ca daca chiar se insista pe treaba asta el o sa iasa la pensie. 

    Si, desigur, cei care nu vor sa iasa la pensie sau sa triseze pot oricand face o greva. 

    1. Multi s-au imunizat pe cale naturala.Sa fim seriosi,cat personal medical a fost testat in perioada pandemiei?Daca ii testa,ar mai fi avut cine sa lucreze?Acum ca incidenta este scazuta si ca nu au ce face cu vaccinurile o dau tare cu vaccinarea personalului medical.Daca nu,sa paltesti testele.Nu zau,sa moara ei!

      Multi au facut deja.

    Daca Sanitas citeste aceste randuri, sa apeleze la Avocatul Poporului pentru ca potrivit OMS dar si al directorului ştiinţific al Pfizer, Mikael Dolsten, vaccinatii se infecteaza si transmit boala.

    1) “There are reports coming in that vaccinated populations have cases of infection, particularly with the delta variant,” Dr. Soumya Swaminathan, the World Health Organization’s chief scientist, said at a press briefing Monday. “The majority of these are mild or asymptomatic infections. 

    Swaminathan warned that vaccinated people can still get Covid and pass it on to others, which is why WHO officials have been urging people to continue wearing masks and practice social distancing. “But certainly it reduces your chances of severe hospitalization and death significantly,” she added.”" 

     

    2) Directorul Pfizer are date care spune ca eficienta vaccinului dupa sase luni este de doar 80% la infectare si boli usoare in fata variantelor care circulau in primavara in SUA. 

     

    3) Ministerul Sanatatii din Israel a raportat ca eficienta vaccinului este de aproape 60% in fata variantei Delta. 

    Asta inseamna, sindicalisti de la Sanitas, ca si medicii vaccinati trebuie testati la fel de des ca si vaccinatii pentru ca 40% dintre ei se vor infecta si vor omori pacientii din spital. Apelati la Avocatul Poporului, prezentati dovezile de mai sus. 

    1. In orice tara logica ai face sondaje aleatorii tocmai pentru a vedea cum sta treaba.

      Romania de la inceput de pandemie nu a facut sondaje. S-a bazat pe putinele teste cerute de DSP si pe testele pe banii oamenilor (care le faceau ca aveau o suspiciune de boala sa un interes de calatorie; deci nu sunt statistic reprezentative!) 

      Cu atat mai mult in spitale ai testa statistic toti angajatii, tocmai ca sa vezi cum e situatia si inclusiv sa testezi in mod independent eficacitatea vaccinului. 

    Deci acum trebuie testat saptamanal,ce panarame de guvernanti avem ,tot ei ne spunea ca testarea nu este o masura buna atunci cand noi ceream sa ne testeze

    ProVaxx obligatory sunt pe faras! Populatia nu-I mai suporta! Nici restrictiile lor de doi bani! Cu sau fara presidenti de cartoon din Hexagon! Sau comisari europeni platiti gras de corporatiile farmaceutice!

    1. Guvernele care impun sclavia mondiala! Daca nu supine justitiei! Unvaccinated become The Inferior Races, The “Niggers with No Rights”! For something manufactured on purpose in secret labs! And All Black Lives matter!

      Regula: nevaccinatii nu au voie In magazinele universale pentru hrana! Poate ca nu au voie sa primeasca nici curieri! Raspuns logic: ocupa strazile! Iau cu asalt magazinele! Si sediile vinovatilor politici!

      ocupati garile ! , ocupati garile !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb