Buzău: Şantiere închise de COVID-19

Ana Felea
Miscellanea / 24 septembrie 2021

Buzău: Şantiere închise de COVID-19

Lucrări importante în domeniul construcţiilor, unele derulate cu fonduri europene, unde sunt termene stricte de execuţie, sunt încetinite sau chiar suspendate din cauza numărului mare al infecţiilor cu SARS-CoV-2. Situaţia a fost anunţată chiar de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, care se confruntă cu o astfel de problemă într-un proiect extrem de important pentru judeţul Buzău, respectiv reabilitarea clădirii, monument istoric, în care a funcţionat Biblioteca Judeţeană. Aici, mai bine de jumătate dintre muncitori au contractat noul coronavirus, adică o situaţie critică pentru constructorul respectiv.

"Din ce în ce sunt probleme mult mai acute din cauza coronavirusului. De exemplu, o firmă din judeţul Buzău cu care noi avem contract a fost nevoită să sisteze anumite lucrări pentru că majoritatea muncitorilor au COVID-19. Firma Concas are lucrări la Biblioteca Judeţeană şi, din nefericire, în acest moment 70% din personalul tehnic are COVID. Am fost înştiinţaţi. Noi am cerut certificatele, asta este, se întâmplă, în rest nu sunt probleme. Dar, dacă vorbim de COVID, în fiecare dimineaţă auzim, de exemplu, în învăţământ mergem cu paşi repezi spre online, asta este, chiar dacă ne dorim toţi să nu se întâmple, virusul nu ne lasă. Cred că ar trebui să facem cât mai mult, să respectăm normele, dar, dacă se întâmpă, asta este viaţa", a declarat preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Din păcate, nu este o situaţie singulară. Şi alţi constructori care au câştigat diverse contracte în judeţul Buzău, inclusiv pe fonduri europene, care presupun termene stricte ce trebuie respectate, întâmpină probleme din cauza răspândirii virusului printre muncitori.

"Muncitori infectaţi sunt, dar încercăm să gestionăm situaţia. Au fost şi situaţii când am încetinit ritmul, dar nu s-a închis niciun şantier pe acest motiv", a declarat pentru şansanews.ro Deugene Băiculescu, directorul Hidro Salt B92.

Pentru a nu se ajunge în situaţia ca lucrările să fie stopate din lipsă de personal, constructorul a luat mai multe măsuri.

"În primul şi în primul rând faptul că au acel dezinfectant permanent, şi permanent există instructajul în care li se atrage atenţia să poarte mască. Pe de altă parte, eu i-am vaccinat pe toţi. Eu nu am munciotri nici Tesa, şi nici muncitori în cadrul şantierelor care să nu fie vaccinaţi",a spus constructorul.

Judeţul Buzău a ajuns la aproape 13 500 de cazuri COVID-19, tendinţa fiind una de creştere de la o zi la alta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb