Buzăul, interesat de accelerarea implementării proiectelor Smart City

M.C.
Miscellanea / 16 aprilie 2019

Buzăul, interesat de accelerarea implementării proiectelor Smart City

Consiliul Judeţean Buzău a găzduit, ieri, evenimentul Caravana Smart City 2.0. Implementarea - etapa a III-a, Buzău.

Programul este organizat de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate şi se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei, fiind unicul program naţional de promovare a soluţiilor şi proiectelor Smart City din România.

Evenimentul a reunit administraţia centrală şi locală, mediul academic, economic, precum şi reprezentanţii societăţii civile, cu participarea lui Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, a Carmen-Adriana Ichim, prefectul Judeţului Buzău şi a mai multor primari şi administratori publici din regiune, se arată într-un comunicat al ARSCM remis, astăzi, Redacţiei noastre.

În deschiderea evenimentului, Eduard Dumitraşcu, preşedintele ARSCM, a prezentat autorităţilor noi oportunităţi de finanţare cu fonduri externe: "În urmă cu 2 săptămâni, Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate a semnat un acord de finanţare în valoare de 500 milioane de euro, pentru 10 ani, cu o importantă companie chineză de stat, China National Electric Engineering Co, Ltd. (CNEEC). Comunitaţile din România pot accesa aceste fonduri pentru implementarea proiectelor de tip Smart City, fonduri care vin în completarea oportunităţilor de finanţare deja existente. Pentru a beneficia de acest ajutor, însă, este imperios necesar ca administraţiile locale să facă marele salt de la idei la proiecte, înţelegând că doar acestea din urmă pot primi finanţare.", potrivit sursei citate.

În continuare, Carmen-Adriana Ichim, prefectul Judeţului Buzău, a discutat despre rapiditatea cu care noile tehnologii avansează şi a exprimat deschiderea administraţiei locale spre soluţiile creativ-inteligente, menite să vină în ajutorul cetăţenilor: "Tehnologia avansează rapid şi apar în fiecare zi noi soluţii menite să uşureze viaţa cetăţenilor. Însă, la nivel instituţional, cetăţenii trebuie să înţeleagă că discutăm despre un proces continuu, de durată, orientat către viitor. Este important să învăţăm să depăşim barierele birocratice pentru a putea discuta despre o aplicaţie rapidă, corectă şi coerentă a soluţiilor de tip Smart City. Îmbrăţişăm ideile inovatoare şi ne dorim ca acestea să se transforme încet-încet în proiecte capabile să îmbunătăţească calitatea vieţii locuitorilor."

Petre Emanoil Neagu, preşedinte al Consiliul Judeţean Buzău şi gazda evenimentului, a evidenţiat importanţa dezvoltării comunităţilor în concordanţă cu nevoile actuale ale locuitorilor, o dezvoltare unitară, atât în mediul urban cât şi în mediul rural: "Devine din ce mai clar că trebuie sa ne adaptăm vremurilor actuale şi la nivel instituţional - nu mai putem avea aceeaşi relaţie cu cetăţeanul ca în urmă cu 5 sau 10 ani - trebuie să depunem eforturi pentru a ţine pasul cu ultimele noutăţi şi să îmbrăţişăm ideile inovatoare. Sunt ferm convins că, împreună cu ARSCM, vom reuşi să implementăm proiecte de digitalizare şi în această parte a României. Conceptul Smart City nu se adresează doar marilor oraşe, aceste soluţii inteligente putând fi implementate chiar şi în comunităţile rurale, evident, la o scară mai mică, adaptate contextului local. Trebuie să accesăm cât mai multe fonduri la nivel de judeţ şi să ne dublăm eforturile pentru a încerca măcar să ţinem pasul cu comunităţile mai avansate din vestul Europei."

Despre importanţa adoptării unor soluţii şi tehnologii inteligente care, aplicate la nivel local şi regional, pot transforma comunităţile în oraşe inteligente, cu acces liber la produse şi servicii de calitate, a discutat şi Sorin Valentin Cîrjan, primar al Municipiului Râmnicu-Sărat: "Spre bucuria mea, de câţiva ani de zile lucrăm într-o echipă deosebită, iar cu ajutor din partea Prefecturii şi a Consiliului Judeţean Buzău, am transformat acest obiectiv de dezvoltare a localităţilor noastre, într-un proces de dezvoltare durabilă. Discutăm, prin asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, despre soluţii care să fie în acord cu tot ce înseamnă judeţul Buzău. La nivel local, în Râmnicu-Sărat, am preferat să nu luăm credite pentru a rezolva problemele urgente ale municipalităţii, ci am aşteptat să putem accesa toate fondurile externe disponibile. Astfel, avem acum în lucru proiecte în valoare de 30 de milioane de euro, proiecte cu o gândire inovativă, care se încadrează în conceptul Smart City.", arată sursa citată.

Florin Ceparu, administrator public al Râmnicu-Sărat, a prezentat planurile de dezvoltare durabilă ale municipiului pe care îl administrează. Unul dintre cele mai importante proiecte, aflat momentan în ultima fază de aprobare, este strategia de mobilitate urbană a municipiului.

"Acest proiect vine cu o sumedenie de măsuri şi aş spune că este unul dintre cele mai promiţătoare proiecte la nivel naţional, luând în considerare că Râmnicu-Sărat se încadrează în categoria oraşelor de nivel mediu. Graţie partenerilor pe care i-am avut în acest proiect şi graţie ideilor pe care le-am dezvoltat la diferitele întâlniri ale ARSCM, am putut să ajungem în acest punct în care să le şi punem în practică.", a susţinut acesta.

First Bank, partener strategic al ARSCM, a prezentat soluţii de finanţare menite să completeze zona gri dintre finanţarea externă si aportul financiar propriu al instituţiilor, care se regăsesc deseori în situaţia de a avea nevoie de suport economic.

Asseco SEE a întregit evenimentul cu soluţii digitale concrete. Printre cele mai importante putem enumera platforma Metropolis, care acoperă toate domeniile conceptului smart city, de la mobilitate până la educaţie, sau Centrul de Comandă şi Control, o aplicaţie integrată, prin care cetăţenii pot transmite orice fel de sesizare către direcţiile de specialitate direct interesate de problemă, pentru o rezolvare cât mai rapidă şi mai eficientă.

Programul Caravana Smart City a fost premiat în cadrul Galei EduManager.ro pentru rezultatele excepţionale şi a fost selectat în lista scurtă a finaliştilor în cadrul evenimentului internaţional Transport&Ticketing Awards 2018, la categoria Smart City 2018, unde competiţia s-a purtat cu lideri ai domeniului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb