BVB 90% din rulajul de ieri a fost realizat cu cinci societăţi

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 martie 2006

Preţul acţiunilor listate la cota Bursei a scăzut în medie cu 2,62% în sesiunea bursieră de ieri. Acţiunile societăţilor de investiţii financiare au fost suspendate de la tranzacţionare. Valoarea tranzacţiilor a totalizat 28,29 milioane lei noi.

Absenţa acţiunilor SIF de la cota Bursei s-a simţit ieri, astfel că lichiditatea a fost foarte scăzută. Circa 90% din rulajul total de ieri a fost perfectat cu un număr de cinci companii.

Acţiunile "Banca Transilvania" au fost cele mai lichide titluri de pe piaţă, cu tranzacţii de peste 6,9 milioane RON, la un preţ de închidere de 1,48 RON/acţiune. Preţul de la finele sesiunii bursiere a fost în scădere cu 1,3% faţă de cel precedent.

Pe locul doi s-au situat titlurile "Petrom", cu tranzacţii de 6,3 milioane RON, la un preţ de închidere de 0,60 RON/acţiune. Au fost tanzacţionate 10,3 milioane de acţiuni.

Au urmat acţiunile BRD, cu o valoare totală a tranzacţiilor de 5,8 milioane RON, la un preţ de închidere de 18,60 RON/ acţiune. Cotaţia titlurilor a scăzut în prima parte a zilei pînă la minimul de 18,5 RON/titlu, urcînd apoi către preţul de închidere. Cea mai mare scădere de la prima categorie a înregistrat-o acţiunile "Oltchim"Rîmnicu Vîlcea, la un curs de 0,4360 RON/acţiune, cu 5% sub nivelul precedent.

"Rompetrol Rafinare"

Cu tranzacţii de 4,51 milioa-ne RON, acţiunile rafinăriei constănţele au avut un curs de 0,0990 RON/acţiune, mai mic cu 4,8% faţă de cel precedent. În piaţă nu a fost o presiune la vînzare, dar nu a existat o susţinere a cumpărătorilor.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb