ZIARUL BURSA

03 martie 2006
Ediţia din 19.10.2024

"Balkan Petroleum" pierde din nou în faţă Calder-A

ANDREEA NEGRUCompanii / 3 martie 2006 /

Cererea fostului proprietar al rafinăriei "Rafo", "Balkan Petroleum Ltd", de a înregistra hotărîrile unei presupuse Adunări Generale a Acţionarilor, din data de 7 februarie, a fost respinsă de judecătorul delegat de pe lîngă Registrul Comerţului Bacău, menţionează un comunicat al conducerii companiei "Calder-A Internaţional B.V.".

Farmaciile intră în vizorul SRI

CĂTĂLIN BĂLANCompanii / 3 martie 2006 /

Bolnavii care solicită medicamente în farmacii sînt refuzaţi de personalul sanitar pe motiv că este necesară o trimitere din partea medicului pentru procurarea respectivului tratament.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Parlamentarii vor DNA, dar nu şi pe şeful anticorupţiei

CĂTĂLIN BĂLANPolitică / 3 martie 2006 /

După ce ordonanţa de înfiinţare a Departamentului Naţional anticorupţie căzuse la vot în Senat la începutul lunii februarie, parlamentarii au revenit la sentimente mai bune şi au votat, cu o singură excepţie, înfiinţarea DNA.

Cultura instituţională

CORNEL CODIŢĂEditorial / 3 martie 2006

CORNEL CODIŢĂ

Presa, sensibilul instrument care înregistrează mişcările atmosferice (dincotro bate vîntul!), temperatura (cine, în ce suc şi la cîte grade fierbe!), precum şi celelalte variaţii ale mediului nostru politic, ne dă de ştire că "ceva se...

COSMOTE aduce o nouă ofertă revoluţionară

DRAGOŞ RIZEACompanii / 3 martie 2006 /

Operatorul de telefonie mobilă COSMOTE a lansat ieri o nouă ofertă tentantă pieţei româneşti: 2000 de minute de convorbiri în reţea pentru 3 euro pe lună, indiferent dacă utilizatorul este abonat sau a achiziţionat o cartelă preplătită.

O INVESTIŢIE DE 2,4 MILIOANE DE EURO DIN FONDURI PUBLICE, CARE ÎNCĂ NU ATRAGE PE NIMENI Eşec total al licitaţiei pentru închirierea şi operarea celui mai mare şi modern terminal de pasageri de la Marea Neagră

DAN NEDELCU, ConstanţaCompanii / 3 martie 2006 /

Nici o ofertă nu a fost depusă în cadrul licitaţiei organizată, de compania naţională "Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa, pentru închirierea în vederea exploatării, întreţinerii şi dezvoltării viitoare, dacă va fi necesar, a...

Sancţiuni pentru asigurătorii neglijenţi

ŞTEFAN IORGULESCUBănci-Asigurări / 3 martie 2006 /

În cursul săptămînii viitoare, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) va lua în discuţie modul în care societăţile de asigurări şi-au dus la îndeplinire obligaţiile de transmitere în baza de date CEDAM a informaţiilor privind...

"Fabrica de Scule" Râşnov se delistează

MARIANA POPAPiaţa de Capital / 3 martie 2006 /

Acţionarii societăţii comerciale "Fabrica de Scule" au aprobat în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, întrunită pe data de 23 februarie a anului curent, retragerea de la tranzacţionarea pe piaţa de capital a acţiunilor...

Subvenţiile agricole vor fi virate în conturi bancare

NICOLAE MARDARICompanii / 3 martie 2006 /

Intrarea în Uniunea Europeană presupune respectarea unor reguli stricte, care privesc şi acordarea subvenţiilor în agricultură, a fost mesajul ministrului de resort, Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei de Guvern de ieri.

Ieşenii au cultivat peste 2.250 de hectare de rapiţă

DORU MOCANU, IaşiCompanii / 3 martie 2006 /

Toamna trecută agricultorii ieşeni au semănat peste 2.250 de hectare cu rapiţă, de peste trei ori mai mult decît în toamna anului 2004, conform datelor oferite de Direcţia Agricolă şi Dezvoltare Rurală (DADR) Iaşi.

FRANCIZA Training-ul francizaţilor (II)

CORINA DRIGA, franchise consultant imooffice@gmail.com www.fbb.roCompanii / 3 martie 2006 /

Am vorbit în articolul precedent despre training-ul făcut de către francizor fiecărui francizat, la achiziţionarea unei francize.

"Ford" îşi reduce producţia în America de Nord

ALINA VASIESCUInternaţional / 3 martie 2006

Constructorul auto "Ford Motor" Co., al doilea din Statele Unite, îşi va micşora cu aproape 2% producţia în America de Nord, în trimestrul al doilea, la 890.000 de vehicule, de la 906.000 în perioada similară din 2005.

Pierderi de 4 milioane de euro pentru "Adidas"

ALINA VASIESCUInternaţional / 3 martie 2006

Compania germană "Adidas-Salomon" AG, al doilea producător mondial de echipament sportiv, raportează pierderi pentru trimestrul al patrulea din 2005, din cauza costurilor generate de integrarea firmei "Reebok International" Ltd.,...

Cîştigurile "Deutsche Telekom" scad puternic

ALINA VASIESCUInternaţional / 3 martie 2006

Operatorul german de telefonie "Deutsche Telekom" AG, cel mai mare din Europa, şi-a diminuat cu 43% cîştigurile în ultimele trei luni din 2005, în condiţiile în care serviciile tradiţionale de telefonie fixă sînt tot mai puţin căutate.

Şapte cartiere rezidenţiale noi în Arad

PAULA BULZAN, AradCompanii / 3 martie 2006 /

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunţat că intenţionează să organizeze, în premieră în oraşul de pe Mureş, o expoziţie cu Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD) ale ansamblurilor de construcţii care au prins viaţă în ultimii ani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo