BVB A fost transferat peste 24% din capitalul social al "Sinteza" Oradea

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 februarie 2006

Sesiunea bursieră de ieri nu a fost marcată de evenimente importante. Valoarea tranzacţionată a însumat 35,86 milioane de RON. În prima parte a şedinţei bursiere, acţiunile principalilor emitenţi au înregistrat aprecieri ale cotaţiilor, însă din partea a doua a zilei, după o perioadă de stabilizare, a urmat o scădere generată de intervenţia vînzătorilor. La finalul şedinţei bursiere, toţi indicii bursieri au fost pe scădere: indicele BET s-a depreciat cu 0,3%, în timp ce indicele BET-FI a scăzut cu 0,59% comparativ cu nivelul din ziua anterioară.

Cel mai tranzacţionat emitent de pe Bursă a fost ieri "Sinteza" Oradea, cu un rulaj de peste 8 milioane de RON. Cu acţiunile STZ au avut loc ieri transferuri importante, tranzacţionîndu-se 16,3 milioane de acţiuni, ceea ce a reprezentat 24,6% din capitalul social al companiei orădene. Preţul maxim al zilei a fost de 0,5 RON/acţiune, iar cel de închidere s-a situat la 0,45 RON/acţiune, cu 2% peste nivelul precedent.

La prima categorie, cel mai tranzacţionat emitent a fost "Banca Transilvania", cu o valoare de aproximativ 3,9 milioane de RON. Cotaţia acţiunilor a fluctuat între 1,48 RON şi 1,5 RON/acţiune. Cursul la finalul zilei a fost de 1,49 RON/acţiune, în creştere cu 0,7% faţă de cel precedent, recuperînd astfel scăderea din şedinţa anterioară. La aceeaşi categorie, acţiunile BRD au înregistrat o evoluţie stabilă, cu o uşoară creştere de preţ. Spre final, cotaţia a urcat pînă la 19,1 RON/acţiune, cu 1,1% peste cel anterior. Rulajul efectuat cu acţiunile băncii a totalizat 1,21 milioane de RON. Cu 49.500 acţiuni "Turbomecanica" a fost perfectată, la prima categorie, o tranzacţie specială (deal), la preţul de 16,5 RON/acţiune, în valoare de peste 800.000 RON.

Preţurile acţiunilor SIF au scăzut ieri pe ansamblu şi lichiditatea a fost destul de modes-tă. Singura acţiune SIF a cărei cotaţia a crescut ieri a fost SIF1 "Banat Crişana". Brokerii ne-au precizat că ajustarea preţului s-a realizat datorită unui ordin de cumpărare plasat spre finalul zilei, care a condus la un curs de 2,39 RON/acţiune, cu 0,4% peste cel precedent. Toate celelalte acţiuni SIF au avut variaţii de preţ negative.

La categoria a doua, o lichiditate crescută au avut-o acţiunile "Rompetrol Rafinare" Constanţa. Volumul tranzacţionat s-a ridicat la 5,78 milioane de acţiuni, în valoare de aproximativ 5,5 milioane de RON. În prima parte a zilei, cotaţia a urcat către maximul zilei de 0,0989 RON/acţiune. În a doua parte, însă, vînzătorii au intervenit puternic, ducînd preţul la 0,0931 RON/acţiune. A urmat o consolidare a preţului la nivelul de 0,0950 RON/titlu, fiind cu 2,2% sub cel de miercuri.

SSIF "Broker" Cluj

Acţiunile societăţii de servicii de investiţii financiare "Broker" au evoluat ieri în ton cu piaţa, avînd la finalul sesiunii bursiere un preţ de 4,16 RON/acţiune, cu 1,4% sub nivelul din ziua precedentă. Cotaţia a fluctuat între 4,15 RON şi 4,23 RON/titlu. Lichiditatea a fost una normală, tranzacţionîndu-se peste 135.000 de acţiuni, în sumă de peste 560.000 de RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb