BVB a publicat lista completă a candidaţilor pentru noul consiliu de administraţie, 12 oameni au intrat în cursă

D.D.
Piaţa de Capital / 6 noiembrie 2019

BVB a publicat lista completă a candidaţilor pentru noul consiliu de administraţie, 12 oameni au intrat în cursă

12 persoane candidează pentru noul consiliu de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), - Radu Hanga, Dragoş Neacşu şi Dan Paul - vizează poziţia de preşedinte, se arată în lista publicată astăzi la bursă.

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a venit cu o propunere de candidat, însă în documentul public la bursă se menţionează că "nu s-a putut evalua adecvarea prealabilă în lipsa unor documente necesare şi oportune procesului de evaluare: cazier fiscal, cazier judiciar si acte de studii".

Cei 12 candidaţi sunt: Mihaela Bîciu, , Radu Hanga, Claudia Ionescu, Valerian Ionescu, Gabriel Marica, Octavian Molnăr, Otto Naegli, Dragoş Neacşu, Robert Pană, Dan Paul, Răzvan Raţ, Ştefan Szitas.

Mandatul actualului Consiliu de Administraţie al BVB expiră în luna ianuarie a anului viitor, astfel încât, în 20 noiembrie, acţionarii Bursei de Valori Bucureşti, printre care se găsesc SIF-urile sau Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) vor decide, prin vot cumulativ, componenţa board-ului BVB, pentru un interval de patru ani.

Totodată, va fi ales şi preşedintele bursei, iar Lucian Anghel, care se află la capătul celui de-al doilea mandat în fruntea Consiliului de Administraţie al BVB, nu va mai candida nici pentru funcţia de preşedinte, nici de membru al Consiliului de Administraţie.

Anterior, pentru fotoliul de preşedinte al BVB fusese vehiculat numele lui Ciprian Păltineanu, potrivit unor surse citate de Hotnews.

În prezent, Consiliul de Administrare al Bursei de Valori Bucureşti este alcătuit din:

Lucian-Claudiu Anghel - preşedinte, independent;

Valerian Ionescu - vicepreşedinte, independent;

Robert-Cosmin Pană - vicepreşedinte

Claudia Gabriela Ionescu - secretar general;

Radu Hanga - membru, independent; Gabriel Marica - membru, independent; Octavian Molnar - membru; Otto Emil Naegeli - membru, independent; Dan-Viorel Paul - membru.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. propun ziarului bursa sa organizeze un pariu cu cei 12 angajati in cursa, cotatii si prognoza de cistig sa se faca in functie de toate "prieteniile" fiecarui candidat inclusiv cu sumele de bani contribuite de fiecare dintre participanti acolo unde fiecare a crezut ca e mai bine pentru a se plasa mai bine pe locul 1 in aceasta cursa....asa se va defini fundamental corectitudinea cursei si astfel vor cistiga spectatorii....ca mine

    1. PE MINE , MA MIRA , CA NU S-AU INSCRIS , 24 , S-AU 36 DE CANDIDATI , LA CAT DE BUN SI DE CALDUT , ESTE POSTUL ASTA IN ROMANIA !!! VII DIMINEATA , LA ''''' SERVICIU '''''', A-TI IEI O CAFELUTA CALDA , TE ASEZI PE SCAUNUL MODERN SI COMOD , SORBI DIN CAFEA , TE SCARPINI IN CAP , TE INTINZI , CASTI , SCHIMBI VORBE , CU SUBALTERNII !!! INCET -INCET , SE FACE DUPA AMIAZA , T-I SA FACE FOAME , SI TE DUCI SA MANANCI ; 1 ORA - 2 , S-AU TREI !!! LA ALEGEREA TA !!! DUPA CARE REVII INAPOI , IN FOTOLIUL TAU SPATIOS !!! DUPA AIA , DACA AI CHEF , TE UITI PUTIN , PE COTATII , DAR , LA CAT DE LICHIDA , E BURSA NOASTRA , N-AI MARE LUCRU CE VEDEA !!! MAI BINE , FRECI UN PIC TELEFONUL PERSONAL !!! SE APROPIE INCHIDEREA PROGRAMULUI , ASA CA , FOARTE OBOSIT , A-TI FACI BAGAJELE , SI PLECI ACASA , ASTEPTAND MAINE , O NOUA ZI !!! DE MUNCA GREA !!!

    La societati cu capital de stat ale caror actiuni nu sunt tranzactionate, este obligatorie aplicarea metodei votului cumulativ pentru alegerea membrilor consiliului de administratie? iar in acest caz, este obligatoriu ca votul cumulativ sa se dea doar candidatilor care au participat in prealabil la o procedura de sel ectie sau actionarul minoritar poate impune o persoana, care nu se afla pe lista scurta?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb