BVB A treia zi consecutivă de scăderi ale cotaţiilor

Valentina Cosma
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 august 2006

Volumele transferate au fost ieri puţin mai ridicate decât cele înregistrate în ultimele zile ale acestei săptămâni. Despre valoa-rea transferată nu se poate spune însă acelaşi lucru deoarece aceasta nu a înregistrat variaţii prea mari. Ieri, indicii bursieri au închis din nou şedinţa pe valori negative. Cel mai mult a pierdut indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare, BET FI cu -0,79%. Acesta a fost urmat de BET (-0,38%) care urmăreşte evoluţia preţurilor celor mai lichide zece acţiuni cotate, şi de indicele BET C care monitorizează evoluţia preţurilor tuturor acţiunilor listate, care a pierdut -0,08%.

Volumul total transferat a crescut ieri cu +17% faţă de miercuri, ridicându-se la 23.923.799 titluri.

Silviu Turc, de la SSIF "Broker", ne-a spus că ieri a fost a treia zi de corecţii la Bursă. Domnia sa consideră că aceste corecţii vor continua şi pe parcursul şedinţei de vineri. Ieri a fost o sesiune liniştită, nu s-au înregistrat surprize, a adăugat domnul Turc. De notat ar fi însă, că acţiunea "BRD Group Société Générale" (simbol BRD) pare că nu rezistă la 17 lei/acţiune, iar în următoarele zile, dacă titlul nu va rezista la acest nivel este posibil să intervină o corecţie mai mare. Ieri titlurile BRD au cumulat o depreciere de -1,2%. Referitor la acţiunea SNP, Silviu Turc a spus că aceasta a rezistat destul de bine ieri la nivelul de 0,54 lei/acţiune. Rămâne de văzut însă dacă aceas-ta va rezista în continuare sau îi va scădea cotaţia. Acţiunile SNP au încheiat ziua la 0,0%.

Ieri s-au transferat 901.000 acţiuni ale Băncii Transilvania (simbol TLV). Titlurile au evoluat strâns între 1,06 şi 1,07 lei/acţiune iar domnul Turc ne-a spus că există destul de multe ordine de vânzare la 1,07 lei/acţiune.

Transferurile cu acţiuni SNP "Petrom" Bucureşti au contribuit semnificativ la formarea volumului total dar şi a valorii totale transferate la BVB. În cadrul şedinţei de ieri s-au transferat 6.484.500 acţiuni SNP, pentru o sumă de 3.529.267 lei.

Ieri întreg sectorul SIF a încheiat ziua pe valori negative. Cel mai mult a avut de suferit SIF 4 "Muntenia" care a pierdut -1,4%. SIF 5 "Oltenia" şi SIF 2 "Moldova" au adus deopotrivă aporturi importante la formarea valorii totale.

Ieri s-au transferat titluri SIF 5 "Oltenia" în valoare de 3.495.880 lei, la preţuri între 2,62 şi 2,65 lei/acţiune. Cel mai mare pachet de acţiuni (50.000 tilturi) a fost transferat la 2,64 lei/acţiune.

Cu titlurile SIF 2 s-au realizat tranzacţii care au însumat 3.425.925 lei. Acţiunile au închis şedinţa pe minus (-1%), iar preţul de închidere a fost de 2,02 lei/acţiune.

"Rafinăria Astra Română" Ploieşti

În cursul sesiunii bursiere de ieri, acţiunile societăţii ploieştene "Rafinăria Astra Româ-nă" (simbol ASP) s-au depreciat cel mai mult, cu -4,8%. S-au transferat 3500 de titluri la preţuri cuprinse între 0,037 şi 0,038 lei/acţiune. Pe primul semestru, societatea a raportat o pierdere de 3.066.137 lei.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb