BVB Acţiunile SNP au revigorat tranzacţiile la Bursă

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 martie 2004

Sesiunea bursieră de joi a fost caracterizată printr-o creştere uşoară a lichidităţii, tendinţa cursurilor acţiunilor fiind uşor descrescătoare. Valoarea totală a transferurilor efectuate ieri a atins nivelul de 54,1 miliarde de lei. Brokerii apreciază că lichiditatea ridicată s-a datorat reintroducerii la tranzacţionare a titlurilor SNP "Petrom", care au cumulat o treime din totalul bursei. Investitorii au manifestat un interes ridicat şi pentru titlurile celor două bănci, cu care au fost realizate tranzacţii în valoare de 7,5 miliarde de lei.

Cursurile titlurilor emise de societăţile de investiţii au stag-nat ieri pe fondul unei lichidităţi bune. Valoarea transferurilor efectuate cu acţiunile SIF a fost de 17,7 miliarde de lei, reprezentînd o treime din valoarea bursieră.

SNP "Petrom" Bucureşti

Cursul acţiunilor SNP a avut o tendinţă ascendentă în prima parte a sesiunii. Pe baza ordinelor de cumpărare mai mari din prima parte a şedinţei, cursul a atins un maxim de 2.300 lei/acţiune. În partea a doua, numărul vînzătorilor a crescut, determinînd o reducere a preţului titlurilor SNP pînă la 2.150 lei/acţiune, valoare la care a fost realizată şi ultima tranzacţie. Brokerii susţin că interesul ridicat al investitorilor pentru aceste titluri se datorează faptului că acţionarii au decis majorarea capitalului social.

"Siretul" Paşcani

Lichiditatea acţiunilor SRT s-a menţinut ridicată şi în şedinţa de ieri, însă cursul a evoluat pe un trend descrescător. Brokerii consideră că investitorii au luat ieri decizia să vîndă mai multe acţiuni SRT deoarece data luată în considerare pentru splitarea valorii nominale a acţiunilor SRT şi acordarea de acţiuni cu titlu gratuit este în luna iunie. Ei au explicat că investitorii au preferat ieri să achiziţioneze acţiuni ale societăţilor care vor acorda dividende în perioada următoare, urmînd să cumpere titluri SRT mai aproape de data de înregistrare.

"Turbomecanica" Bucureşti

După o scădere accentuată a cursului acţiunilor TBM la începutul acestei săptămîni, ieri acesta şi-a revenit spectaculos. Pe parcursul sesiunii, preţul a crescut pînă la un maxim de 63.500 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la 61.500 lei/acţiune, mai mare cu 9,8% faţă de cel din şedinţa anterioară. Analiştii consideră că evoluţia de ieri se datorează unor zvonuri potrivit cărora dividendul pentru 2003 este favorabil raportat la nivelul profitului net al societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb