BVB Aprecieri de 3,29% pentru titlurile "Oltchim" Râmnicu Vâlcea

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 octombrie 2010

Aprecieri de 3,29% pentru titlurile "Oltchim" Râmnicu Vâlcea

Titlurile combinatului chimic "Oltchim" Râmnicu Vâlcea (simbol OLT) s-au apreciat ieri cu 3,29%, după ce, în ultima lună ele au fost cele mai rentabile acţiuni, scumpindu-se cu peste 30%.

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a stag­nat din nou ieri, indicii din piaţă consemnând evoluţii indecise.

Cel mai mult au avut de câştigat societăţile de investiţii financiare, grupate sub forma indicelui BET-FI, care au urcat cu 0,27% faţă de nivelul de referinţă.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,01%, la 5.247 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a depreciat cu 0,02%, până la 3.089 de puncte.

BET-NG, indicele companiilor energetice, s-a depreciat cu 0,67%, din cauza deprecierilor consemnate de acţiunile "Rompetrol Well Services" (simbol PTR) care au închis cu 3,69% mai jos faţă de nivelul de referinţă.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-a menţinut scăzută, fiind de numai 16,75 milioane lei. Pe piaţa produselor structurale au avut loc tranzacţii de aproape 321.700 de lei, în timp ce pe piaţa futures lichiditatea s-a ridicat la 960.511 lei.

Cele mai lichide acţiuni au fost cele ale societăţii SIF "Oltenia" (simbol SIF5), care s-au ieftinit uşor la 1,48 lei/acţiune. Astfel, ieri, au fost transferate circa 2,43 milioane de acţiuni, în valoare de 3,6 milioane de lei.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) a crescut cu 1,65%, la 12,3 lei, în urma unor tranzacţii de 1,91 milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" Cluj-Napoca (simbol TLV) au urcat la 1,35 lei, pe fondul unui rulaj de 1,27 milioane lei.

Tot ieri, investitorii au mai tranzacţionat titlurile "OMV Petrom" (simbol SNP) în valoare de 1,15 milioane de lei.

Cele mai mari aprecieri din şedinţa de ieri au fost consemnate de acţiunile "Farmaceutica Remedia" Deva (simbol RMAH), de 4%, până la 0,208 lei/unitate, în timp ce unităţile "Mefin" Sinaia (simbol MEF) s-au corectat cu 14,84%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb