BVB Aşteptările brokerilor privind creşterea cotaţiilor nu s-au confirmat

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 martie 2005

Brokerii se aşteptau la evoluţii crescătoare ale cotaţiilor, dar pe parcursul şedinţei unele acţiuni au cunoscut uşoare creşteri, iar altele au scăzut pe fondul unor ordine numeroase la vînzare.

Valentin Ionescu, director de tranzacţionare al "Euro Invest Vision" ne-a declarat că apariţia din nou a vînzătorilor pe piaţă într-un număr foarte mare se poate datora incertitudinii privind aplicarea impozitului pe cîştigul din capital.

La începutul lunii aprilie impozitul va fi majorat de la 1% la nivelul de 10%, autorităţile însă nu au menţionat clar dacă impozitarea va fi făcută retroactiv sau nu. Acest lucru poate fi cauza vînzărilor din cursul şedinţei bursiere de ieri.

Indicele BET-FI care prezintă evoluţia celor cinci SIF-uri a crescut ieri cu 1,95% faţă de şedinţa anterioară.

Banca Transilvania

În cadrul şedinţei de ieri, cu acţiunile TLV s-au perfectat tranzacţii în valoare totală care a depăşit 99 miliarde lei. În prima parte a şedinţei preţul a cres-cut atingînd maximul zilei de 13.900 lei/acţiune. La această cotaţie s-a perfectat o tranzacţie cu un pachet de 100.000 acţiuni TLV. Pe tot parcursul şedinţei preţul a scăzut pînă la minimul zilei de 12.700 lei/acţiune, aces-ta fiind şi preţul de închidere. Acesta a fost în scădere cu 2,3% faţă de cotaţia din şedinţa anterioară.

Rompetrol Rafinare Constanţa

Preţul de închidere al acţiunilor RRC a fost în scădere cu 1,2% faţă de şedinţa precedentă, respectiv de 905 lei/acţiune. Cel mai mare pachet transferat ieri de 3,8 milioane acţiuni a fost la preţul de 920 lei/acţiune. La începutul şedinţei preţul a crescut după care a scăzut spre finalul şedinţei atingînd minimul de 901 lei/acţiune. Cu acţiunile RRC s-au efectuat tranzacţii în valoare totală de 89,4 miliarde lei.

Tot în cadrul sesiunii bursiere de ieri s-au transferat un număr de 517 obligaţiuni municipale Oradea în valoare ce a depăşit 800 milioane lei, la preţul de închidere, cu 2% mai mare decît principalul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb