BVB Creştere modestă la bursa locală, în ciuda redresării pieţelor internaţionale

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 august 2019

Creştere modestă la bursa locală, în ciuda redresării pieţelor internaţionale

Rulaj de 33,51 milioane de lei

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat ziua de tranzacţionare de ieri cu aprecieri moderate pentru toţi indicii, într-o şedinţă bursieră în care rulajul s-a ridicat la 33,51 milioane de lei, sub media zilnică a acestui an, în condiţiile în care, prin piaţa "deal", nu a fost realizat niciun transfer. Tranzacţiile din piaţa "regular" au dat 31,4 milioane de lei din valoarea tranzacţionată.

BET a avansat cu doar 0,17%, până la 9.115,80 de puncte, cotaţiile de la bursa locală negăsind foarte mult sprijin din redresarea pieţelor europene de acţiuni în cea de-a doua parte a zilei bursiere, într-o zi în care un număr de emitenţi din referinţa pieţei au raportat rezultate financiare semestriale.

Din rândul acestora, acţiunile Med-life (M) au crescut cu 2,81%, în timp ce unităţile Impact Developer & Contractor (IMP) s-au apreciat cu 2,14%, iar titlurile Alro (ALR), emitent care a publicat luni seară rezultatele, au coborât cu 4,17%.

Indicele principal al BVB se găseşte astfel încă în consolidare, în condiţiile în care volatilitatea din pieţele externe nu a afectat puternic cotaţiile de la bursa locală în ultimele şedinţe.

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Electrica (EL), a căror cotaţie a coborât cu 0,45%, până la 11,05 lei, pe fondul unui rulaj de 11,56 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare în creştere cu 0,46%, până la preţul unitar de 1,1 lei, valoarea schimburilor cu titlurile FP însumând 11,16 milioane de lei.

Pe poziţia a treia în acest top se găsesc acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,38 lei, cu 0,21% peste cel din şedinţa anterioară, pe fondul unei valori transferate de 4,91 milioane de lei.

Titlurile Conpet (COTE) au angrenat un rulaj de 0,8 milioane de lei, ultima cotaţie COTE de ieri fiind de 78,4 lei/titlu, în creştere cu 0,51% faţă de referinţa anterioară, în condiţiile în care emitentul a raportat ieri rezultate financiare pozitive.

Indicele compozit BET Plus, ce cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans identic cu BET, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,2%. Indicele sectorului energetic a urcat ieri cu 0,05%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Prebet" (PREB): +8,91%

2. "Condmag" (COMI): +8,33%

3. "Turism Felix" (TUFE): +3,7%

4. "Medlife" (M): +2,81%

5. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +2,14%

-------------------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Alro" (ALR): -4,17%

2. "Electrocontact" (ECT): -1,85%

3. "Electroargeş" (ELGS): -1,64%

4. "Altur" (ALT): -1,39%

5. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): -0,86%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ne apropiem de rulajul bursei de la Londra de 15 miliarde de lire/zi.Sunt convins ca BVB face totul perfect, problema e ce fac decidentii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb