BVB Creşteri semnificative la BVB, pe fondul unei lichidităţi în scădere

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 februarie 2010

Creşteri semnificative la BVB, pe fondul unei lichidităţi în scădere

Acţiunile de la Bursa de Valori Bucureşti au încheiat şedinţa de ieri în creştere semnificativă, fiind contaminate de optimismul prezent pe marile burse după veştile pozitive privind susţinerea Greciei, sectorul SIF fiind performerul pieţei, după ce a recuperat mare parte din pierderile de marţi.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a apreciat cu 1,54%, în şedinţa bursieră de ieri, ajungând la 5.122,26 puncte, în timp ce indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia preţurilor la care se tranzacţionează acţiunile celor cinci SIF-uri, a înregistrat un avans de 4,71%, până la 28.631 puncte. Şi indicele compozit, BET-C, care reflectă evoluţia generală a preţurilor acţiunilor cotate la bursă, a câştigat 1,12%, până la 2.953 de puncte.

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti s-a cifrat, ieri, la 49 milioane de lei, fiind în scădere faţă de valoarea tranzacţiilor efectuate marţi. Rulajul total a fost, însă, susţinut de tranzacţiile cu titluri de stat, care au însumat 25,3 milioane lei.

Acţiunile "Rompetrol Rafinare" Constanţa (simbol RRC) au fost cele mai lichide din piaţă, înregistrând schimburi de 4,42 milioane lei, în total fiind transferate 60,60 milioane de acţiuni. Cotaţia de referinţă a urcat la 0,0734 lei/acţiune.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" s-au apreciat şi ele la 1,55 lei/titlu, în urma unor transferuri de 4,17 milioane de lei, ocupând locul doi în topul rulajelor de pe Bursă, în timp ce tranzacţiile cu acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (simbol BRD) au însumat 3,6 milioane de lei.

Printre cele mai lichide acţiuni din piaţă s-au numărat şi cele emise de SIF3 "Transilvania", care au recuperat deprecierile puternice de marţi, marcând un salt de 9,33%, până la 0,82 lei/unitate.

Cursul acţiunilor "Vae Apcarom" Buzău (simbol APC) a înregistrat cea mai mare depreciere, de 3,73%, ajungând la 0,645 lei, în timp ce acţiunile "Electrocontact" Botoşani (simbol ECT) au consemnat o apreciere de 6,67%, până la 0,04 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb