BVB Deal cu 1,5% din SIF Oltenia

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 februarie 2018

Deal cu 1,5% din SIF Oltenia

O treime din rulajul şedinţei de tranzacţionare de ieri a venit din transferul "deal" efectuat cu 1,5% din acţiunile SIF5 Oltenia, în valoare de 17,68 milioane lei. Schimbul a fost realizat la preţul unitar de 2,08 lei, în depreciere cu 9,57%.

Per total, valoarea tranzacţiilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 48,33 milioane de lei (10,38 milioane euro), peste nivelul din şedinţa anterioară de 14,03 milioane de lei.

Indicii BVB au înregistrat, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, prima închidere pe teritoriu pozitiv din această săptămână, majoritatea cotaţiilor emitenţilor listaţi încheiind în creştere.

Marcel Murgoci, director de operaţiuni în cadrul Estinvest, ne-a declarat: "Astăzi (n.r. ieri), s-au înregistrat tranzacţii de aproximativ 10 milioane de euro. Volumul de tranzacţionare a fost generat în mare parte de tranzacţiile cu acţiuni Romgaz, BRD şi Electrica. Să nu uităm nici tranzacţia «deal» efectuată pe emitentul SIF Oltenia de aproximativ 8 milioane de acţiuni. Tranzacţiile au avut loc pe fondul unei pieţe cu o evoluţie mixtă. La începutul şedinţei, piaţa a fost pe o creştere uşoară, după care, pe la mijlocul şedinţei, a început să scadă, pentru a-şi reveni, pe final, astfel încât indicii să se închidă uşor pe plus faţă de ziua anterioară.

Sunt de părere că această evoluţie, a ţinut cont în principal de evoluţiile de pe pieţele externe, în principal cele europene, dar şi de evoluţia indicilor bursieri americani. Nu au avut loc evenimente interne care să agite piaţa la noi".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 7,56 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri SNG a fost de 35,55 lei/unitate, în scădere cu 0,28%.

Acţiunile BRD au închis la preţul de 13,69 lei/unitate, în creştere cu 1.03%, în urma unui rulaj de 4,61 milioane de lei. Tot ieri, au fost schimbate titluri "Electrica" (EL) de 3,73 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,66 lei/unitate, în apreciere cu 1,39%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Banca Transilvania" (TLV), cu un rulaj de 2,75 milioane de lei, ultima cotaţie fiind de 2,36 lei/unitate, în stagnare.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni, se află în creştere cu 0,11%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a înregistrat o apreciere de 0,09%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,07%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,13%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Altur" (ALT): +3,08%

2. "Turism Felix" (TUFE): +2,68%

3. "Conpet" (COTE): +2,39%

4. "Compa" (CMP): +2,00%

5. "Electrica" (EL): +1,39%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -14,81%

2. "Prefab" (PREH): -10,64%

3. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -3,85%

4. "Electroargeş" (ELGS): -3,73%

5. "Comelf" (CMF): -2,86%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb