ZIARUL BURSA

23 februarie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Kovesi: "Voi urma procedura legală şi mă voi prezenta, oricând este nevoie"

TOADER CERE REVOCAREA LUI KOVESI Kovesi: "Voi urma procedura legală şi mă voi prezenta, oricând este nevoie"

Anticorupţie / 23 februarie 2018

Actualizare 16:25 CSM a primit raportul ministrului Justiţiei

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a primit, în această după-amiază, raportul ministrului Justiţiei privind motivele revocării din funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a Laurei Codruţa Kovesi, spun reprezentanţii Consiliului, precizând că după analiza documentului va fi stabilită data şedinţei Secţiei de procurori pentru emiterea avizului consultativ.

Actualizare 15:12 A fost publicat raportul ministrului Justiţiei

Actualizare 14:30 Premierul Viorica Dăncilă reacţionează în legătură cu raportul prezentat de Tudorel Toader

Actualizare 13:40 Comisia Europeană: "Urmărim cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii"

Actualizare 13:30 Iohannis: "Raportul lui Toader, fără temeinicie, din ce a prezentat nu văd motive temeinice pentru a propune revocare"

Actualizare 11:30 Protest anunţat în această seară în Piaţa Victoriei din Capitală pentru susţinerea DNA

Actualizare 10:30 Parchetul General de pe lângă ÎCCJ reacţionează în urma prezentării raportului lui Tudorel Toader

Actualizare 10:25 Ca urmare a solicitărilor reprezentanţilor mass media privind exprimarea unui punct de vedere faţă de anunţul ministrului Justiţiei Biroul de Informare şi Relaţii Publice transmite o reacţie a procurorului-şef al D.N.A.

Actualizare 9:30 Grupul "Corupţia ucide" a anunţat ieri seară, după decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a declanşa procedura revocării din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, proteste în masă pentru dumunică seară în Piaţa Victoriei din Capitală.

Actualizare 9:20 Presa internaţională scrie despre anunţul lui Toader cu privire la lansarea "procedurii de revocare" a lui Kovesi

Actualizare 8:30 Site-ul Ministerului Justiţiei, nefuncţional la mai bine de 12 ore de la controversatul anunţ al ministrului Justiţiei

Nu suntem deloc cea mai coruptă ţară din lume

RAPORT TRANSPARENCY INTERNATIONAL PE 2017 Nu suntem deloc cea mai coruptă ţară din lume

Anticorupţie / 23 februarie 2018

Majoritatea ţărilor din lume înregistrează progrese nesemnificative sau deloc în ceea ce priveşte eliminarea corupţiei, în timp ce analizele arată că jurnaliştii şi activiştii din ţările corupte îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru libertatea de exprimare, potrivit raportului privind indicele de percepţie a corupţiei (IPC) în 2017, elaborat de organizaţia Transparency International (TI).

Bogdan Drăgoi

SIF Banat Crişana a raportat o deţinere de 6,5% din Conpet

A.APiaţa de Capital / 23 februarie 2018

SIF Banat Crişana a raportat, ieri, o deţinere de 6,5% din Conpet, în urma unei tranzacţii prin care a achiziţionat 5,5% din companie, conform unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Tranzacţa de miercuri a avut loc la preţul de 101 lei/unitate, astfel că SIF1 a dat 48,09 milioane de lei (10,6 milioane de euro), pe pachetul achiziţionat.

Proiectul problemă: linia de metrou Gara de Nord - Otopeni

Proiectul problemă: linia de metrou Gara de Nord - Otopeni

D.N.Companii / 23 februarie 2018

Realizarea liniei de metrou Gara de Nord - Aeroportul Otopeni a devenit unul dintre obiectivele problemă pentru actuala guvernare. Premierul Viorica Dăncilă promite în faţa comisarilor europeni că întârzierile vor fi remediate, fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, era convins că lucrarea va fi gata în 2020, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a dat asigurări în faţa reprezentanţilor UEFA că nu vor fi probleme cu infrastructura la Euro 2020, dar lucrurile, deocamdată, nu se mişcă. Realizarea unei linii de metrou în doi ani, în condiţiile în care la linia care leagă cartierul Drumul Taberei de centrul Capitalei se lucrează de şapte ani şi tot nu este gata, pare o promisiune fără nicio acoperire.

Slugă la doi stăpîni

CORNEL CODIŢĂEditorial / 23 februarie 2018

CORNEL CODIŢĂ

După cum uşor va bănui bunul şi îngăduitorul nostru cititor, subiectul de astăzi nu are de a face cu teatrul renascentist, cu Truffaldino ori vreun alt personaj din aceeaşi familie de servitori poltroni şi isteţi care şi astăzi mai delectează publicul cu aventurile lor, de la Sganarelle, la Scapino şi Leporello.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Grevă la "Air France"

Grevă la "Air France"

V.R.Internaţional / 23 februarie 2018

Jumătate din zborurile pe distanţe lungi ale companiei aeriene "Air France" din Paris au fost anulate ieri, din cauza grevei piloţilor, a personalului navigant şi de la sol, ca protest faţă de nemulţumirile legate de salarii.

MACRO NEWSLETTER 23 februarie 2018

MACRO NEWSLETTER 23 februarie 2018

Internaţional / 23 februarie 2018

Preţurile de consum din Franţa şi-au accelerat creşterea anuală în ianuarie 2018, până la 1,3%, de la 1,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,3% în luna anterioară.

De la Brâncuşi citire

De la Brâncuşi citire

Marius TiţaInvestiţii Personale / 23 februarie 2018

Trebuie să scriem mereu despre Brâncuşi, pentru că trebuie să citim mereu şi mereu despre Brâncuşi. În acest an, în octombrie, se împlinesc opt decenii de la finalizarea şi, aşa se spune la monumente, dezvelirea Coloanei Infinitului, de fapt a...

Deal cu 1,5% din SIF Oltenia

BVB Deal cu 1,5% din SIF Oltenia

VLAD DOBREA Piaţa de Capital / 23 februarie 2018

O treime din rulajul şedinţei de tranzacţionare de ieri a venit din transferul "deal" efectuat cu 1,5% din acţiunile SIF5 Oltenia, în valoare de 17,68 milioane lei. Schimbul a fost realizat la preţul unitar de 2,08 lei, în depreciere cu...

"Generali" îşi reduce expunerea pe sectorul minier

Bănci-Asigurări / 23 februarie 2018

"Assicurazioni Generali", a treia companie europeană de asigurări, îşi va majora investiţiile în proiecte prietenoase cu mediul şi îşi va reduce expunerea la sectorul minier, vânzând participaţii şi investiţii în obligaţiuni în valoare de...

Ryanair închide baza de la Timişoara

(C.P.)Companii / 23 februarie 2018

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anunţat, ieri, că va închide baza sa din Timişoara, cu o aeronavă alocată, începând cu 25 martie.

RATB va fi transformată în societate pe acţiuni

RATB va fi transformată în societate pe acţiuni

F.A.Companii / 23 februarie 2018

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) va fi transformată în societate pe acţiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucureşti SA, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, ieri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB)....

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo