BVB / DUPĂ APROBAREA TRANZACŢIEI DINTRE KMG ŞI CHINA ENERGY COMPANY "Rompetrol Well Services" şi "Rompetrol Rafinare" au avut cele mai mari creşteri, în şedinţa de ieri

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 iulie 2017

"Rompetrol Well Services" şi "Rompetrol Rafinare" au avut cele mai mari creşteri, în şedinţa de ieri

Lichiditatea, sub media anului

Penultima zi de tranzacţionare a săptămânii a cunoscut oscilaţii reduse ale indicilor, în contextul unui volum de 30,85 milioane de lei, superior celui din şedinţa precedentă, de 13,85 milioane, dar sub valoarea medie zilnică înregistrată în acest an, de circa 49 milioane de lei.

Pe primele două locuri în topul creşterilor s-au situat "Rompetrol Well Services" (PTR) şi "Rompetrol Rafinare" (RRC).

În raportul realizat zilnic de compania "Prime Transaction", se specifică: "Indicii închid, din nou, cu evoluţii mixte. BET-NG a crescut astăzi (n.r. ieri) cu 0,42%, în timp ce indicele BET a închis ziua în scădere cu 0,05%. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 6,7 milioane euro, transferurile cu acţiuni Banca Transilvania (TLV) având un aport de aproape 30%. S-au remarcat astăzi (n.r. ieri) titlurile Rompetrol Rafinare (RRC) +8,53%, şi Rompetrol Well Services (PTR) +10,8%. Creşterea celor două companii a venit ca urmare a aprobării tranzacţiei dintre KMG (acţionarul celor două companii) şi China Energy Company Limited. Din indicele BET remarcăm acţiunile OMV Petrom (SNP), care au închis şedinţa în creştere cu 1,11% ".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,91 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri TLV a fost de 2,92 lei/unitate, în scădere cu 0,51% faţă de cel din şedinţa precedentă.

Acţiunile "Romgaz" (SNG) s-au apreciat cu 0,18%, la 28,5 lei/titlu, în urma unui rulaj de 5,44 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "MedLife" (M) de 4,18 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 36,5 lei/acţiune, în depreciere cu 1,08%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 3,21 milioane de lei. Cotaţia TGN a crescut cu 0,26%, la preţul unitar de 390 de lei.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii, valoarea acestora fiind scăzută.

Una dintre acestea, de 0,78 milioane de lei, a fost realizată cu titluri TGN, la preţul unitar de 388 lei, cotaţia emitentului coborând cu 0,26%.

A mai fost încheiat un transfer "deal" cu titluri "Natura Quattuor Energia Holdings" (SCPS), în valoare de 0,45 milioane de lei, la preţul 0,58 lei/acţiune, în scădere cu 0,68%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a încheiat şedinţa de tranzacţionare în depreciere cu 0,03%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea (FP), a crescut cu 0,03%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri a terminat şedinţa de tranzacţionare indecis, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,01%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Rompetrol Well Services" (PTR): +10,8%

2. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +8,53%

3. "Uztel" (UZT): +8,33%

4. "Electrocontact" (ECT): +6,90%

5. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): +2,29%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroargeş" (ELGS): -3,00%

2. "Ropharma" (RPH): -2,50%

3. "UAMT" (UAM): -2,40%

4. "Zentiva" (SCD): -2,16%

5. "Comelf" (CMF): -1,79%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. acțiunile au luat-o razna la 10:30 și comunicatul de presă a ieșit la 16:30, când "cine trebuie" își făcuse deja jocul... :(

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb