ZIARUL BURSA

28 iulie 2017
Ediţia din 18.09.2024
OK, chinezii cumpără Rompetrol, dar obligaţiile din memorandumul cu statul român cui revin?

OK, chinezii cumpără Rompetrol, dar obligaţiile din memorandumul cu statul român cui revin?

A.S.Companii / 28 iulie 2017

Compania chineză China Energy Company Limited (CEFC) a primit, recent, acordul din partea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi confirmarea Consiliului Concurenţei pentru finalizarea tranzacţiei de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al KMG International (KMGI), potrivit unui comunicat de presă al KMG International, care precizează că aprobările primite din partea autorităţilor abilitate din România reprezintă o etapă importantă în derularea procedurilor tranzacţiei. După toate demersurile legale necesare, tranzacţia poate fi încheiată în această toamnă, conform KMG International.

Petre Daea (Sursa foto: captură Youtube)

ÎN SCANDALUL DUBLULUI STANDARD Petre Daea l-a scos din minţi pe Mihai Tudose

RAMONA RADUCompanii / 28 iulie 2017

Rezultatele analizelor privind dublul standard, efectuate la unele alimente şi prezentate, miercuri, de ministrul agriculturii Petre Daea a ridicat o serie de semne de întrebare, indignând atât presa, cât şi pe reprezentanţii asociaţiilor pentru consumatori şi determinându-l chiar pe şeful Guvernului Mihai Tudose să ceară explicaţii pe subiect.

Alpha Bank vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni de până la 300 milioane lei

Alpha Bank vrea să lanseze o emisiune de obligaţiuni de până la 300 milioane lei

E.O.Bănci-Asigurări / 28 iulie 2017

Alpha Bank intenţionează să lanseze o emisiune de obligaţiuni, după cum a anunţat, ieri, instituţia de credit, menţionând: "Alpha Bank România analizează oportunitatea de a accesa piaţa locală de capital prin lansarea unei emisiuni de obligaţiuni, după ce, recent, agenţia financiară internaţională Moody's a atribuit băncii ratingul Ba3 pentru depozite pe termen lung în lei şi valută, rating de bază B2 şi rating de contrapartidă Ba2.

Francul elveţian, în depreciere semnificativă faţă de euro

A ATINS CEL MAI REDUS NIVEL DE DUPĂ 2015 Francul elveţian, în depreciere semnificativă faţă de euro

A.V.Internaţional / 28 iulie 2017

Francul elveţian a scăzut ieri, pe pieţele externe, ajungând la cel mai scăzut nivel faţă de euro de după eliminarea plafonului minim al cursului de schimb, în 2015, deoarece investitorii se aşteaptă ca Banca Naţională a Elveţiei (SNB) să menţină politica monetară relaxată, în timp ce alte bănci centrale importante se îndreaptă către o înăsprire.

"Preţul energiei la consumatori nu trebuie legat de cel de vânzare pe piaţa spot"

EXPERŢI DIN PIAŢA DE PROFIL: "Preţul energiei la consumatori nu trebuie legat de cel de vânzare pe piaţa spot"

EMILIA OLESCUCompanii / 28 iulie 2017

Preţul energiei - care a crescut, în ultima perioadă, pe piaţa spot de pe OPCOM (PZU), ajungând şi la dublul nivelului de anul trecut - şi contextul în care se întâmplă acest fenomen au încins, ieri, spiritele mai multor producători, furnizori şi reprezentanţi ai autorităţilor din domeniu, care s-au contrazis, timp de câteva ore, în cadrul unei dezbateri pe subiect, fără să ajungă la vreo concluzie.

"Piaţa locală a spaţiilor industriale şi logistice va ajunge la 3 milioane metri pătraţi, la finele anului"

SPECIALIŞTII C&W ECHINOX ROMÂNIA: "Piaţa locală a spaţiilor industriale şi logistice va ajunge la 3 milioane metri pătraţi, la finele anului"

RAMONA RADUCompanii / 28 iulie 2017

Piaţa locală a spaţiilor industriale şi logistice a ajuns la un stoc de 2,65 milioane de metri pătraţi şi se îndreaptă cu paşi repezi spre pragul de 3 milioane de metri pătraţi, care va fi atins până la finalul acestui an, arată raportul România Industrial&Logistics Market 2017, realizat de compania de servicii imobiliare Cushman&Wakefield Echinox.

Primăria Galaţi împrumută 100 de milioane de lei de la CEC Bank

PENTRU REALIZAREA UNOR OBIECTIVE DE INVESTIŢII Primăria Galaţi împrumută 100 de milioane de lei de la CEC Bank

Bănci-Asigurări / 28 iulie 2017

Primăria municipiului Galaţi va contracta un credit de o sută de milioane de lei de la CEC Bank pentru realizarea unor obiective locale de investiţii, după ce, ieri, consilierii locali au aprobat două hotărâri în acest sens, primarul Ionuţ Pucheanu afirmând că, o dată împrumutată această sumă, gradul de îndatorare al municipalităţii va fi de aproximativ 20%.

Consiliul Concurenţei a sancţionat Siveco România şi Intrarom

AMENZI ÎN VALOARE TOTALĂ DE 1,75 MILIOANE EURO Consiliul Concurenţei a sancţionat Siveco România şi Intrarom

Companii / 28 iulie 2017

Actualizare 16:55 INTRAROM S.A. asteaptă motivarea deciziei Consiliului Concurenţei referitoare la sancţionarea companiei, urmând să exercite toate căile legale de atac ale deciziei. Cum a susţinut şi în cadrul procedurii administrative desfăşurate în faţa Consiliului, INTRAROM SA consideră că acuzaţiile aduse la adresa companiei sunt nefondate.

-----

Consiliul Concurenţei a anunţat, ieri, că a sancţionat companiile Siveco România şi Intrarom cu amenzi în valoare totală de peste 8 milioane de lei (aproximativ 1,75 milioane euro) pentru trucarea unei proceduri de achiziţie publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în anul 2008, privind atribuirea acordului-cadru pentru servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic.

Fost executiv "Fiat Chrysler", acuzat că a "sifonat" milioane de euro cu liderul de sindicat

ÎN STATELE UNITE Fost executiv "Fiat Chrysler", acuzat că a "sifonat" milioane de euro cu liderul de sindicat

ALINA VASIESCUInternaţional / 28 iulie 2017

Fostul şef al departamentului de personal din cadrul grupului auto italo-american "Fiat Chrysler Automobiles" NV (FCA) a fost acuzat, miercuri, de conspiraţie şi alte infracţiuni, de către un juriu federal (din SUA) care a stabilit că acesta a "sifonat" milioane de dolari de la un centru de instruire a muncitorilor ca să plătească călătorii, daruri, îmbunătăţiri ale locuinţei şi alte cheltuieli pentru el şi principalul său partener de negocieri din sindicatul United Automobile Workers (UAW).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 28 iulie 2017

MACRO NEWSLETTER 28 iulie 2017

Internaţional / 28 iulie 2017

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a crescut cu o rată anuală de 4,4% în iunie 2017, după un avans de 4,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 8,1% a creditului guvernamental şi a unui avans de 3,1% a creditului...

Fed va începe să îşi reducă bilanţul

Fed va începe să îşi reducă bilanţul

Internaţional / 28 iulie 2017

Banca centrală a SUA (Federal Reserve-Fed) a lăsat, miercuri seară, nemodificată dobânda de politică monetară, dar a precizat că "în curând" va începe să îşi reducă portofoliul de obligaţiuni, o dovadă a încrederii în economia americană,...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo