Preţul zahărului - volatil, dar apropiat de nivelul maxim al ultimelor două luni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 28 iulie 2017

Preţul zahărului - volatil, dar apropiat de nivelul maxim al ultimelor două luni

Cotaţia futures a zahărului brut a crescut ieri, pentru a doua zi la rând, după ce marţi a consemnat pierderi din cauza deciziei Braziliei de a suspenda o majorare a taxei pe combustibili.

Autorităţile din Brazilia au informat, în 25 iulie, că renunţă la majorarea taxei după ce, săptămâna trecută, au declarat că recurg la această creştere în vederea reducerii deficitului bugetar. Anunţul iniţial privind majorarea a dus, săptămâna trecută, la creşterea preţului zahărului până la cel mai ridicat nivel al ultimelor două luni - 14,69 cenţi livra (o livră = aproximativ 500 de grame).

Preţul zahărului brut cu livrare în octombrie a urcat cu 0,5% la ora 07.58, la ICE Futures din SUA, ajungând la 14,30 cenţi livra.

În ultimele două zile, cotaţia acestei materii prime a câştigat peste 2%, după ce, marţi, pierduse 3,5%. Miercuri, însă, traderii pare că au realizat că au reacţionat prea agresiv la evoluţiile legate de taxa din Brazilia şi, în consecinţă, şi-au crescut din nou pariurile pe preţul zahărului, conform economiccalendar.com.

Un preţ ridicat al combustibilului este pozitiv pentru preţul zahărului. Atunci când creşte preţul combustibilului, este procesată mai multă trestie de zahar în etanol (biocombustibil) decât în zahăr.

Per ansamblu, piaţa zahărului rămâne bine aprovizionzată, în timp ce cererea pentru acest îndulcitor este în scădere, pe măsură ce consumatorii devin mai conştienţi de efectele sale asupra sănătăţii. În acelaşi timp, preţurile carburanţilor se menţin scăzute, ceea ce nu stimulează procesarea trestiei de zahăr în etanol.

Marţi, Asociaţia Industriei Zahărului din Brazilia (Unica) a informat că, în prima jumătate a lunii iulie, producţia de profil din regiunea de centru-sud a ţării a fost de 3,101 milioane de tone, peste cele 3,073 milioane de tone anticipate de analiştii S&P Global Platts.

Producţia de zahăr a fost solidă la nivel mondial, astfel că este aşteptată o supraofertă.

La începutul lunii iulie, India a crescut taxa pe importul de zahăr, după ce, anterior, a relaxat normele pentru încurajarea unor achiziţii de acest îndulcitor din exterior. Date fiind toate acestea, analiştii preconizează că preţul zahărului va scădea pe viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb