SORIN BOZA, COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA: "Băncile spun că CEO nu mai este copilul ăla sărac al Sistemului Energetic Naţional"

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii / 28 iulie 2017

"Băncile spun că CEO nu mai este copilul ăla sărac al Sistemului Energetic Naţional"

Sorin Boza, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că pentru "prima dată în istorie", compania pe care o conduce a obţinut profit.

"Astăzi, după 6 luni, este prima dată în istorie când Complexul Energetic a ieşit pozitiv", a menţionat Sorin Boza, adăugând: "Ne face pe noi să avem o altă viziune, o altă posibilitate să mergem la bănci. Avem investiţii de 280 milioane lei din fonduri proprii pentru retehnologizări. Avem reparaţii, încercăm să băgăm bani în mentenanţă. Avem trei grupuri astăzi în reparaţii. Încercăm să aşteptăm iarna pregătiţi din punct de vedere al stocurilor de cărbune. Nu este uşor, mergem cu opt grupuri, din 11, trei fiind în reparaţii. Nu este uşor să transporţi cărbune la minus 25 de grade în condiţiile în care are 40% apă. Una dintre marile probleme ale noastre şi ale ţării este partea de transport feroviar în care nu s-a investit nimic în ultimii 30 de ani".

Este adevărat că CEO a înregistrat pierderi în ultimii trei ani (139 milioane de lei în 2016, 960 milioane de lei în 2015 şi 693 milioane de lei în 2014), dar în 2012 şi 2013 compania a fost pe profit (176 milioane de lei în 2012 şi 72 milioane de lei în 2013), potrivit datelor transmise Ministerului Finanţelor.

Contactaţi ulterior pentru lămuriri, oficialii companiei nu ne-au răspuns solicitării până la închiderea ediţiei.

Sorin Boza a mai spus că sindicaliştii îşi doreau creşteri salariale, dar când au avut de ales între a primi mai mulţi bani, dar să se închidă Complexul Energetic Oltenia, şi a continua să muncească încă 20 de ani, au ales a doua variantă. El a precizat că este iubit de sindicalişti pentru că îi ajută de câte ori vor.

Sorin Boza a caracterizat Complexul Energetic Oltenia ca o companie "îmbătrânită", în care media de vârstă este de 49,6 ani. El a subliniat faptul că tinerii specializaţi în domeniu, care să poată opta pentru o carieră în cadrul companiei, sunt greu de găsit.

Sorin Boza a explicat: "Am încercat să facem contracte de asociere pentru învăţământ, să facem 5 clase de electricieni, sudori, meserii care nu se mai găsesc, din păcate. Suntem în asociere cu universităţile tehnice din Timişoara, Craiova, Bucureşti, ca să preluăm absolvenţi. Am vrut toţi să ne facem doctori, avocaţi, prezentatori de modă şi nu ne-am uitat la partea asta tehnică, iar această problemă o simt colegii mei. E greu să găseşti astăzi un absolvent care să îşi dorească să îşi pună bocancii în picioare şi casca, să se ducă în carieră şi să rezolve problema (...) Trecem printr-o perioadă grea, de restructurări, în care încercăm să schimbăm viziunea în care vă invit să vedeţi prima companie de stat în care oamenii au obiective de performanţă, măsurabilă, smart".Potrivit acestuia, Complexul este o companie stabilă din toate punctele de vedere: "Este o companie care astăzi a început să ramburseze creditele pe termen scurt, care au fost pentru noi foarte greu de suportat în perioada de iarnă. Avem o perioadă în care băncile se uită altfel la noi şi spun că CE Oltenia a trecut la o altă fază de dezvoltare şi nu este copilul ăla sărac al Sistemului Energetic Naţional".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Daca are lipsa de personal de ce a trimis acasa peste 1000 de oameni cu experienta si bine pregatiti profesional? Poate dl. Boza sa aiba curajul de a spune in public, cu mana pe biblie, adevarul? Contribuie si dumnealui la distrugerea SEN, conform acordurilor stabilite cu puterile Europei!

    1. Ce [Fragment eliminat, conform regulamentului.] are managementul unei firme cu puterile străine?

    un jeg de director

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb