AMENZI ÎN VALOARE TOTALĂ DE 1,75 MILIOANE EURO Consiliul Concurenţei a sancţionat Siveco România şi Intrarom

Ziarul BURSA #Companii / 28 iulie 2017

Consiliul Concurenţei a sancţionat Siveco România şi Intrarom

Siveco: "Apreciem că atât decizia CC, cât şi sancţiunea aplicată sunt nefondate"

Actualizare 16:55 INTRAROM S.A. asteaptă motivarea deciziei Consiliului Concurenţei referitoare la sancţionarea companiei, urmând să exercite toate căile legale de atac ale deciziei. Cum a susţinut şi în cadrul procedurii administrative desfăşurate în faţa Consiliului, INTRAROM SA consideră că acuzaţiile aduse la adresa companiei sunt nefondate.

--------

Consiliul Concurenţei a anunţat, ieri, că a sancţionat companiile Siveco România şi Intrarom cu amenzi în valoare totală de peste 8 milioane de lei (aproximativ 1,75 milioane euro) pentru trucarea unei proceduri de achiziţie publică organizată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) în anul 2008, privind atribuirea acordului-cadru pentru servicii de extindere şi dezvoltare a sistemului informatic. Valoarea estimată a acordului-cadru a fost de 12 milioane euro, fără TVA.

Compania Intrarom a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 2,1 milioane de lei, iar Siveco România cu 5,8 milioane de lei. Investigaţia a fost declanşată pe baza unor informaţii furnizate de Curtea de Conturi a României, potrivit instituţiei.

"În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a obţinut dovezi privind înţelegerea dintre cele două companii, respectiv Intrarom să participe doar formal pentru a asigura numărul de participanţi la licitaţie, fără însă a concura în mod real cu Siveco România. În cadrul procedurilor de achiziţie publică, scopul fiecărei companii trebuie să fie acela de a câştiga în condiţii normale de concurenţă, consumatorul final beneficiind, astfel, de produse şi servicii calitative la preţuri cât mai avantajoase", se mai arată în comunicatul transmis de Consiliul Concurenţei.

În replică, Siveco precizează într-un comunicat de presă: "Am luat la cunoştinţă decizia Consiliului Concurenţei privind sancţionarea companiei noastre. Apreciem că atât decizia, cât şi sancţiunea aplicată sunt nefondate şi că, totodată, nu sunt susţinute de materialul probator de la dosar.

Considerăm că acuzaţiile la adresa SIVECO se bazează pe o aplicare greşită a dispoziţiilor legale şi pe o interpretare eronată a corpului probator administrat de Consiliul Concurenţei. Acesta nu dovedeşte încălcarea de către compania noastră a vreunei prevederi legale în materie de concurenţă. Dorim să reiterăm faptul că nu a existat nicio înţelegere neconcurenţială între societatea noastră şi celelalte firme investigate.

Pe durata derulării investigaţiei, societatea a pus la dispoziţia reprezentanţilor Consiliului Concurenţei toate informaţiile solicitate, precum şi date şi documente din care rezultă netemeinicia acuzaţiilor reţinute în decizie. Convingerea companiei SIVECO este că a fost tratată discriminatoriu pe tot parcursul anchetei efectuate de Consiliul Concurenţei, în raport cu alte companii investigate în speţă. Aşteptăm motivarea deciziei Consiliului Concurenţei, urmând să exercităm căile legale de atac împotriva acesteia. Suntem încrezători în faptul că justitiţia va face dreptate".

În ceea ce priveşte celelalte două companii participante la licitaţie, IBM România şi Teamnet International, investigaţia nu a condus la descoperirea unor dovezi suficiente privind încălcarea Legii Concurenţei care să justifice impunerea de măsuri sau sancţiuni de către Consiliul Concurenţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb