BVB FP şi Petrom s-au alăturat creşterilor din sectorul bancar

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 aprilie 2015

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) şi OMV Petrom (SNP) s-au alăturat joi evoluţiei pozitive din sectorul bancar şi au susţinut creşterea bursei de la Bucureşti pentru a opta şedinţă consecutiv, la cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani.

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide zece acţiuni, au crescut cu 1,1%, faţă de un avans de 0,2% înregistrat miercuri. BET Plus cuprinde cele mai lichide 34 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a totalizat 60,36 milioane de lei (13,7 milioane de euro).

La actualul nivel, indicele BET rămâne la cel mai ridicat nivel începând din iunie 2008, o cotaţie mai ridicată fiind consemnată cel mai recent pe 9 iunie 2008, la 7.597,64 puncte, potrivit Mediafax.

Cele mai lichide titluri au fost cele Romgaz (SNG), cu transferuri de 20 milioane de lei, inclusiv o tranzacţie de 17,5 milioane de lei derulată la ora 11:35. Cotaţia companiei de gaze naturale a închis în scădere cu 0,1%.

În sectorul bancar, Banca Transilvania şi BRD au continuat evoluţia pozitivă din ultima săptămână. Titlurile Banca Transilvania au avansat cu 2% şi au recuperat astfel o mare parte din declinul de 2,4% înregistrat miercuri, care a pus capăt unei serii de patru şedinţe în care creşterile au depăşit 3%. Rulajul cu acţiuni Banca Transilvania s-a ridicat la 3,8 milioane de lei.

Titlurile BRD au închis în urcare cu 1,5%, după transferuri de 4,6 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvani a atins pe parcursul şedinţei de marţi un nou record, de 2,5 lei/unitate, în timp ce BRD a urcat în tranzacţiile perfectate miercuri la maximul din ultimii trei ani, de 10,39 lei/unitate.

În sectorul energetic, indicele BET NG a crescut cu 0,6%, iar BET FI, compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea (FP), a stagnat.

De asemenea, un impact pozitiv semnificativ în piaţă au avut titlurile Fondul Proprietatea şi OMV Petrom, companiile cu cele mai ridicate ponderi în principalii indici ai pieţei.

Titlurile Fondul Proprietatea au urcat cu 1%, în urma unor operaţiuni de 16,9 milioane de lei, în timp ce OMV Petrom a crescut cu 1,7%, după tranzacţii de 1,9 milioane de lei.

Indicele BET BK a crescut cu 0,4%, iar BET XT cu 0,8%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb