BVB Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "Deprecierea BET, cauzată de revenirea pe minus a pieţelor externe"

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 mai 2016

Şapte dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mic decât miercuri, de 21,8 milioane de lei (4,85 milioane de euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Aşa cum s-a întâmplat şi în şedinţa anterioară, indicele BET eşuează astăzi (ieri, n.r.) în a menţine câştigul obţinut în primele ore de la deschidere. Scăderea a fost favorizată de revenirea pe minus a pieţelor externe, deşi iniţial acestea se aflau pe creştere. Schimbarea subită de direcţie a creat lichiditate numai pentru câteva dintre blue chip-uri. Ca de obicei, în evidenţă au ieşit schimburile cu acţiuni Banca Transilvania, în valoare de 11 milioane de lei, sumă care reprezintă jumătate din valoarea totală a unei şedinţe obişnuite. Titlurile OMV Petrom nu şi-au revenit după anunţarea rezultatelor financiare pe primul trimestru, iar acţiunile SNG (Romgaz) au închis şedinţa pe minus, în aşteptarea rezultatelor trimestriale".

Astfel, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus, de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 10,92 milioane de lei. Cotaţia TLV a coborât cu 0,18%, preţul de închidere fiind de 2,735 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au scăzut cu 0,14%, la 0,722 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,28 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 1,1 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 23,15 lei/unitate, în depreciere cu 0,22%.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, trei tranzacţii.

Două dintre acestea, însumând 1,3 milioane lei, au fost realizate cu titluri Transgaz, la preţul unitar de 269 lei, cotaţia TGN depreciindu-se cu 0,37%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,15%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,13%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. AVEM SI NOI ACCES LA PLATFORMA B.V.B UIMESTENE CU ALTCEVA RESTUL E VRAJEALA DAR CIND AFARA AU CRESCUT NOI CE AM FACUT

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb