BVB Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "Jumătate din emitenţii care compun indicele BET au încheiat şedinţa în scădere"

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 august 2016

Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: "Jumătate din emitenţii care compun indicele BET au încheiat şedinţa în scădere"

Opt indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 17,7 milioane de lei (3,9 milioane euro), mai mare decât luni (3,3 milioane euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Pe bursele externe, tendinţa de creştere a fost reconfirmată în şedinţa de astăzi. Cel mai bun exemplu este cel oferit de indicele german DAX30, care a trecut în forţă de pragul de 10.500 de puncte după mai bine de jumătate de an. Piaţa internă nu a răspuns în tocmai la această creştere externă generală, jumătate din emitenţii care compun indicele BET au încheiat şedinţa în scădere. De partea cealaltă, cele mai importante aprecieri au fost consemnate de către acţiunile Banca Transilvania - TLV (2,61%) şi BRD (1,13%). Pe plus au închis şi acţiunile OMV Petrom, investitorii continuând să fie optimişti în privinţa raportării rezultatelor financiare de mâine. O problemă rămâne valoarea încă mică a rulajului general, ieri acesta menţinându-se sub valoarea de 20 de milioane lei".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,2 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat, preţul de închidere fiind de 2,355 lei/unitate.

Titlurile "Electrica" (EL) au scăzut cu 0,75%, la 13,2 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,1 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Conpet" (COTE) de 1,03 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 69 lei/unitate, în urcare cu 0,29%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor " BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), cu un rulaj de 0,9 milioane de lei. Cotaţia BRD s-a apreciat, ultimul preţ fiind de 10,7 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie cu titlurile TLV, în valoare de 0,5 milioane de lei, în urcare cu 2,4%, la preţul unitar de 2,35 lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,49%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,47%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,32%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,45%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb