ZIARUL BURSA

10 august 2016
Ediţia din 19.10.2024

Poporul român vă invită la masă, domnule Isărescu!

MAKEEditorial / 10 august 2016

MAKE

Titlul declaraţiei de presă difuzate ieri de BNR ("Banca Naţională a României respinge ferm şi fără echivoc atacurile la adresa reputaţiei băncii centrale") nu aduce nimic nou, pentru că nu s-ar fi aşteptat nimeni ca BNR să accepte "ferm şi fără echivoc atacurile la adresa reputaţiei băncii centrale", în schimb, textul declaraţiei prezintă unele dificultăţi de formulare inedite, inclusiv un dezacord gramatical (ferm, dar echivoc), despre care îmi este greu să-mi dau seama dacă ar fi vreo ironie sau un aport sincer al lui Dan Suciu la limba română (vezi şi citatul în citat, unde pierzi şirul ghilimelelor: ""Tranzacţiile în marjă pe fondul unui regim valutar "curs cu flotare controlată" permite...[etc.]").

Mă rog, situaţia de compătimit în care s-a adus singură Banca Naţională face să-mi treacă cheful de ironie - credeţi-mă, dacă ironia îmi piere, atunci nu mai am nevoie de nici un sondaj sociologic, este semn sigur de criză gravă.

Adrian Vasilescu

La Banca Naţională sunt remunerate performanţe-unicat

ADRIAN VASILESCUBănci-Asigurări / 10 august 2016

Către serviciul meu, de la Banca Naţională, merg în fiecare dimineaţă pe jos. Şi nu există zi în care să nu fiu oprit pe stradă de trecători, unii frământaţi de necazurile lor cu băncile, alţii preocupaţi de mersul treburilor în finanţe, care vor să primească răspunsuri la întrebări grave despre banii lor, despre banii din bănci şi despre banii ţării.

Dacian Cioloş (Sursa foto: Facebook)

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară

Stelian BădescuMacroeconomie / 10 august 2016

ACTUALITATE 19:40 Ministrul Muncii: 18:45 "Am avut o primă discuţie pe Legea salarizării unitare pentru a clarifica mandatul şi principiile" 

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat, astăzi, că a avut o primă discuţie cu premierul pe Legea salarizării unitare pentru a clarifica mandatul şi principiile, urmând ca subiectul să fie deschis la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Actualizare 19:15 Ministrul Fondurilor Europene: "Numai necunoscătorii spun că absorbţia fondurilor europene este zero"

Bogdan Olteanu

BOGDAN OLTEANU, AUDIAT CINCI ORE LA DNA: "Am pierdut ce aveam de pierdut"

Andrei StanAnticorupţie / 10 august 2016

Actualizare 16:45

Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a fost audiat astăzi timp de cinci ore la DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, la ieşire el declarând că a suportat deja consecinţele şi a pierdut ce avea de pierdut iar de acum încolo rămâne să-şi demonstreze nevinovăţia, informează Antena3.ro.

Actualizare 12:38 Attila Korodi, audiat în dosarul lui Olteanu

Attila Korodi, fost ministru al Mediului, a fost audiat astăzi ca martor de procurorii DNA în dosarul lui Bogdan Olteanu.

Sursă foto: Facebook

DNA se opune ASF, referitor la falimentul "Carpatica Asig"

A.M.Bănci-Asigurări / 10 august 2016

Actualizare 00:00 ASF: "În faza actuală este prea devreme pentru a se pune problema suspendării procedurilor de lichidare/dizolvare a societăţii Carpatica Asig"

Procedura iniţiată pe dată de 28 iulie 2016, odată cu retragerea autorizaţiei de funcţionare a Carpatica Asig, îşi urmează cursul, principalele etape fiind selectarea unei case de avocatură, depunerea cererii de faliment la instanţa şi judecarea cauzei de către instanţa, a transmis ASF, după ce DNA a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o cerere pentru interzicerea timp de 60 de zile a iniţierii procedurilor de lichidare a societăţii Carpatica .

-----

Procurorii DNA au solicitat, în instanţă, interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare şi lichidare a "Carpatica Asig", timp de 60 de zile, după ce falimentul companiei de asigurări a fost cerut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Darea în plată în cifre

OPINII Darea în plată în cifre

M.A.Bănci-Asigurări / 10 august 2016

Guvernatorul BNR a prezentat publicului cifrele pe care băncile comerciale le-au furnizat despre notificările primite pentru "dare în plată". Aceste date dezvăluie mai multe lucruri, atât despre motivele pentru care iniţiatorii legii s-au luptat atât de aprig, cât şi despre acelea care au alimentat opoziţia acerbă din "tabăra opusă".

Sursa foto: Captură youtube

Românii din reportajul Sky News, ridicaţi de DIICOT

Andreea StoicaAnticorupţie / 10 august 2016

Actualizare 16:05 Intermediarul care a ajutat echipa Sky News: "Am fost păcălit, mi-au spus că este un documentar"

Intermediarul care i-a ajutat pe jurnaliştii Sky News să realizeze materialul despre presupuşii traficanţi de arme din ţara noastră spune că a fost păcălit de aceştia, fiind anunţat că este vorba despre un documentar.

Actualizare 15:10 Ana Birchall (PSD): "Cazul Sky News, un scenariu pus la cale pentru a denigra imaginea României"

Actualizare 14:43

Jurnalistul Adelin Petrişor a obţinut o reacţie din partea postului Sky News, după ce autorităţile române au anunţat că ancheta realizată de postul britanic pare să fie regizată.

Liviu Dragnea

LIVIU DRAGNEA: "Şansele să nu depunem moţiune de cenzură sunt foarte mici"

G.F.Politică / 10 august 2016

Actualizare 18:55 Ministrul Finanţelor: "Vom modifica prin OUG Codul Fiscal de îndată ce putem"

Ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a declarat, miercuri, că a discutat cu ministrul Apărării, Mihnea Motoc, pe marginea proiectului de OUG privind veteranii de război, precizând însă că Guvernul nu putea modifica, prin hotărâre, Codul Fiscal, aşa cum a afirmat Liviu Dragnea.

-------

Şansele ca Guvernul Cioloş să nu se confrunte cu o moţiune de cenzură sunt foarte mici, a afirmat astăzi Liviu Dragnea, precizând că doar recunoaşterea greşelilor privind modificările aduse Codului Fisical de către actualul Executiv poate să schimbe această decizie.

Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 83%, la 117 milioane lei

ÎN TRIMESTRUL DOI, Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 83%, la 117 milioane lei

Mina IrinaPiaţa de Capital / 10 august 2016

Actualizare 12:45 OMV Petrom renunţă la 250 de sonde

OMV Petrom intenţionează să închidă 250 de sonde în acest an, în condiţiile în care anul trecut au fost oprite 350, a declarat astăzi Peter Zeilinger, directorul de Upstream al societăţii.

-----------

Grupul OMV Petrom a afişat un profit net în valoare de 117 milioane lei în al doilea trimestru al anului în curs, în scădere cu 83% comparativ cu rezultatul net de 691 milioane de lei raportat pentru perioada similară din 2015, potrivit rezultatelor financiare neauditate, publicate astăzi.

Guvernul adoptă noi reglementări privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare

Guvernul adoptă noi reglementări privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare

Gabriel TănasePiaţa de Capital / 10 august 2016

Guvernul a adoptat miercuri un proiect de lege pentru modificarea şi completarea OUG nr. 32/2012 privind organismele de plasament colectiv în valori mobiliare şi societăţile de administrare a investiţiilor, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii 297/2004 privind piaţa de capital. Proiectul transpune în legislaţia naţională noile prevederi introduse prin Directiva 91/2014/UE, se arată într-un comunicat al Executivului, trimis redacţiei.

INS: Importurile de lapte au crescut cu 45%, în primul semestru

INS: Importurile de lapte au crescut cu 45%, în primul semestru

Companii / 10 august 2016

Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut în semestrul I 2016 faţă de semestrul I 2015 cu 6,8%, la un total de 496.955 tone, din care 62.671 tone din import, în creştere cu 45%.

Vladimir Putin

VLADIMIR PUTIN: "Ucraina a ales calea terorii în locul păcii"

George ForcoşInternaţional / 10 august 2016

Actualizare 20:00

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat astăzi Ucraina că a ales calea terorii în locul păcii şi că joacă un joc periculos după ce serviciul rus de securitate FSB a anunţat că a dejucat o serie de raiduri armate ucrainene în Crimeea anexată, relatează Reuters.

-------

Serviciul Federal de Securitate (FSB) din Rusia a anunţat astăzi că a dejucat o incursiune armată ucraineană în Crimeea care ar fi vizat infrastructură critică şi că un soldat rus şi un angajat al FSB au fost ucişi în confruntări, relatează Reuters.

JOCURILE OLIMPICE 2016 Autobuz oficial, atacat la Rio

O.D.Sport / 10 august 2016

Forţele de ordine nu reuşesc să asigure tot timpul siguranţa participanţilor la jocurile Olimpice de la Rio. Un incident grav s-a petrecut marţi seara. Un autobuz oficial care transporta doisprezece ziarişti acreditaţi la Jocurile Olimpice a fost atacat, posibil cu focuri de armă, informează publicaţia britanică News Star.

Dezastru tricolor pe toate fronturile!

JOCURILE OLIMPICE 2016 Dezastru tricolor pe toate fronturile!

D.N.Sport / 10 august 2016

Primele patru zile ale Jocurilor Olimpice de la Rio au reprezentat un dezastru total pentru sportivii delegaţiei noastre. Dacă obiectivul iniţial trâmbiţat de preşedintele COSR, Alin Petrache, era de 6-9 medalii, acum la o reanalizare lucidă a situaţiei de la faţa locului se poate vorbi de 1-2 medalii ...cu mult noroc.

Incendiu izbucnit pe platforma combinatului Oltchim

Incendiu izbucnit pe platforma combinatului Oltchim

Mina IrinaCompanii / 10 august 2016

Actualizare 17:50 Oltchim: "Incendiul a afectat un depozit secundar, nu au fost victime"

Oltchim precizează că incendiul izbucnit în timpul nopţii pe platforma companiei a afectat un depozit secundar şi că nu s-au înregistrat răniţi sau victime omeneşti.

Actualizare 11:15 Incendiul a fost stins după trei ore

"Programul este penibil, lăsaţi specialiştii să găsească soluţiile de la caz la caz!"

MASA ROTUNDĂ CÂT DE ECO SUNT PROGRAMELE CASA VERDE ŞI CASA VERDE PLUS / CERNA MLADIN, AAECR: "Programul este penibil, lăsaţi specialiştii să găsească soluţiile de la caz la caz!"

A.V.Companii / 10 august 2016

O problemă majoră a Programelor Casa Verde şi Casa Verde Plus o reprezintă "separarea acestora", a subliniat Cerna Mladin, preşedintele Asociaţiei Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România, considerând că această separare este inutilă, atât timp cât "amândouă vizează performanţa energetică şi energia verde".

Loteria Română (Sursă foto: Facebook)

Sebastian Moga, noul director general al Loteriei Române

Companii / 10 august 2016

Sebastian Moga este noul director general al Loteriei Române, au confirmat, pentru ziarul BURSA, reprezentanţii Direcţiei Comunicare din cadrul companiei. Sebastian Moga, fostul director al filialei Cluj a Loteriei, l-a înlocuit pe Dănuţ Sporea, la conducerea CNLR.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Profitul CEZ, afectat de deprecierile de active din România

Profitul CEZ, afectat de deprecierile de active din România

Companii / 10 august 2016

Acţiunile CEZ AS au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimele şase săptămâni, după ce profitul în trimestrul doi din 2016 s-a situat sub estimările analiştilor, în urma deprecierilor de active din România, iar grupul ceh de utilităţi a...

MACRO NEWSLETTER 10 august 2016

MACRO NEWSLETTER 10 august 2016

Internaţional / 10 august 2016

Producţia industrială din Marea Britanie şi-a accelerat creşterea anuală în iunie 2016, până la 1,6%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după un declin de 0,6% în luna anterioară.

MAPEI anunţă fuziunea prin absorbţie cu Polyglass

MAPEI anunţă fuziunea prin absorbţie cu Polyglass

A.M.Companii / 10 august 2016 /

MAPEI, companie producătoare de adezivi şi produse chimice pentru construcţii, anunţă, pentru ţara noastră, fuziunea prin absorbţie cu Polyglass, producător mondial de membrane hidroizolatoare, potrivit unui comunicat al companiei.

REVISTA PRESEI 10.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 10 august 2016

ADEVARUL 

Rusia şi Turcia fac pace după negocieri secrete, în timp ce relaţiile cu Occidentul devin tot mai tensionate

După nouă luni de dispute diplomatice, negocieri secrete şi un puci eşuat, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a mers în...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo