Grupul Albalact a realizat o cifră de afaceri netă de 242,09 milioane de lei în primul semestru al acestui an, în creştere cu 16,94% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când compania a raportat o cifră de afaceri netă de 207,02 milioane de lei, arată raportul financiar IFRS consolidat.
Profitul net realizat de grupul Albalact în prima jumătate din acest an se ridică la 18,88 milioane de lei, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.
Situaţiile financiare, întocmite conform standardelor internaţionale de raportare financiară adoptate de Uniunea Europeană (IFRS), cuprind rezultatele Albalact SA şi ale societăţilor Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc şi Albalact Logistic SRL, pe care Albalact SA le deţine.
Listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti în 2015 a determinat retratarea situaţiilor financiare întocmite de cele trei companii din grupul Albalact, înlocuindu-se raportarea individuală conform Ordinului Ministerului Finanţelor Publice 1802/2014 (OMFP) cu raportarea consolidată conform IFRS.
Raportarea individuală conform OMFP arată că Albalact şi-a majorat afacerile nete cu 20,57% în semestrul întâi al acestui an, ajungând la 285,9 milioane lei, de la 237,15 milioane lei cât a obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate şi UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact şi Poiana Florilor.
În 27 ianuarie 2016, acţionarii majoritari care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al grupului Albalact au încheiat un contract cu compania Lactalis pentru dobândirea de către Lactalis a tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători. În luna iulie, Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Grupului Albalact (SC Albalact SA, SC Raraul SA Campulung Moldovenesc si Albalact Logistic SRL) de către Grupul Lactalis.
Ulterior, Lactalis a iniţiat o ofertă publică de preluare voluntară având drept obiect preluarea a 100% din acţiunile deţinute de acţionarii Albalact.