DNA se opune ASF, referitor la falimentul "Carpatica Asig"

A.M.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 august 2016

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Actualizare 00:00 ASF: "În faza actuală este prea devreme pentru a se pune problema suspendării procedurilor de lichidare/dizolvare a societăţii Carpatica Asig"

Procedura iniţiată pe dată de 28 iulie 2016, odată cu retragerea autorizaţiei de funcţionare a Carpatica Asig, îşi urmează cursul, principalele etape fiind selectarea unei case de avocatură, depunerea cererii de faliment la instanţa şi judecarea cauzei de către instanţa, a transmis ASF, după ce DNA a adresat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o cerere pentru interzicerea timp de 60 de zile a iniţierii procedurilor de lichidare a societăţii Carpatica .

ASF a precizat: "În prezent, este în derulare selecţia avocaţilor care vor reprezenta ASF, conform procedurilor legale de achiziţie a serviciilor de asistenţă juridică, această etapă fiind prevăzută să se încheie vineri, 12 august.

Aşadar, în faza actuală este prea devreme pentru a se pune problema suspendării procedurilor de lichidare/dizolvare a societăţii Carpatica Asig, în condiţiile în care întregul proces se află de-abia în etapele pregătitoare şi doar instanţa de judecată este în măsură să dispună deschiderea propriu-zisă a procedurii de faliment.

De asemenea, experienţa din cazul societăţii Astra arată că întreagă procedura judiciară este de durată, depăşind sensibil termenul de 60 de zile prevăzut în solicitarea DNA".

-----

Procurorii DNA au solicitat, în instanţă, interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare şi lichidare a "Carpatica Asig", timp de 60 de zile, după ce falimentul companiei de asigurări a fost cerut de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), secţia Judiciară Penală, au solicitat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicţia iniţierii procedurilor de dizolvare şi lichidare privind Carpatica Asig, sau, după caz, suspendarea procedurilor de dizolvare şi lichidare iniţiate, în situaţia în care, la data judecării prezentei cereri, aceste proceduri au fost deja iniţiate", potrivit unui comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor, "Carpatica Asig" a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru infracţiuni de cumpărare de influenţă şi dare de mită, la data de 25 aprilie 2014, după finalizarea unei anchete complexe.

Raportul DNA mai informează: "Cererea procurorilor adresată ÎCCJ a fost formulată pentru următoarele motive: Prin sentinţa penală nr. 44/F din 08.03.2016 a Curţii de Apel Bucureşti s-a dispus condamnarea inculpatei Carpatica Asig la plata unei amenzi penale de 600.000 lei, precum şi difuzarea hotărârii de condamnare în mass media. Împotriva sentinţei menţionate, inculpata a declarat apel, cauza aflându-se în prezent pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie".

Prin cererea adresată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procurorii arată că situaţia apărută în urma deciziei luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) creează riscul lichidării şi radierii în termen scurt a inculpatei persoa-nă juridică, astfel încât aceasta să nu mai poată fi trasă la răspundere penală, aşadar, procurorii DNA consideră că măsura solicitată este necesară pentru buna desfăşurare a procesului penal, conform raportului DNA.

Pe 27 iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis declanşarea procedurii de faliment şi lichidare a Carpatica Asig prin procedura obişnuită de insolvenţă, emiterea solicitării pentru deschiderea procedurii falimentului Carpatica Asig, urmând a fi sesizat judecătorul sindic din cadrul tribunalului competent.

Hotărârea Consiliului de retragere a autorizaţiei Carpatica Asig a avut la bază concluziile Raportului de audit financiar pe 2015 întocmit de firma Mazars, coroborate cu Raportul de evaluare elaborat de Deloitte, precum şi cu Raportul de îndeplinire de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a mandatului de administrator temporar.

La sfârşitul anului trecut, Carpatica Asig avea capitaluri proprii de minus 611,4 milioane de lei, cu un necesar de capital corespunzător de 690,4 milioane de lei, conform cerinţelor regimului Solvabilitate I, un coeficient de lichiditate de 0,31 şi o marjă de solvabilitate de minus 612,9 milioane de lei. La 30 iunie 2016, situaţia financiară a societăţii s-a menţinut în teritoriu negativ, Carpatica Asig înregistrând capitaluri proprii de minus 613,7 milioane de lei, un coeficient de lichiditate de 0,46 şi o marjă de solvabilitate de minus 615 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb