Producţia industrială a Marii Britanii - cel mai rapid ritm de creştere din 1999

F.A
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 august 2016

Joe Grice, ONS: "Incertitudinile dinaintea referendumului privind Brexit par să fi avut un impact redus asupra producţiei industriale" CE: "Economia Marii Britanii ar putea intra în recesiune anul viitor, în urma votului pentru ieşirea ţării din UE"

Producţia industrială a Marii Britanii a înregistrat, în trimestrul al doilea din acest an, cel mai rapid ritm de creştere din ultimii 17 ani, arată datele Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmite BBC, preluată de Agerpres.

Producţia, ajustată în funcţie de factorii sezonieri şi inflaţie, a urcat cu 2,1% în perioada aprilie - iunie 2016, comparativ cu precedentele trei luni, în linie cu estimările analiştilor. Este cel mai rapid ritm de creştere din 1999.

În iunie, producţia industrială a crescut cu 0,1%, comparativ cu luna precedentă, când s-a înregistrat un declin de 0,6%.

"Incertitudinile dinaintea referendumului din 23 iunie (când alegătorii au votat pentru ieşirea ţării din UE - Brexit) par să fi avut un impact redus asupra producţiei industriale", a apreciat economistul şef al ONS, Joe Grice.

Separat, Oficiul Naţional de Statistică a anunţat că deficitul comercial s-a extins în iunie la 12,409 miliarde de lire sterline, de la 11,526 miliarde de lire sterline, depăşind estimările analiştilor, de 10 miliarde de lire sterline. Este cel mai ridicat nivel din martie 2015.

După votul din 23 iunie, lira sterlină a coborât la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani, ceea ce sprijină exporturile şi majorează costul bunurilor importate.

Economia Marii Britanii ar putea intra în recesiune anul viitor, în urma votului pentru ieşirea ţării din UE, a avertizat recent Comisia Europeană (CE), în prima sa evaluare a impactului economic al Brexitului.

Regatul Unit se va confrunta cu o încetinire semnificativă care va limita creşterea PIB-ului la 1,3% - 1,6% anul acesta, faţă de un avans de 1,8% estimat anterior de Comisia Europeană. Anul viitor, în cel mai defavorabil scenariu, Marea Britanie ar putea intra în recesiune, cu un declin al PIB-ului de 0,3%.

În cel mai optimist scenariu, economia britanică va creşte cu 1,1% în 2017, mult sub nivelul de 1,9% previzionat anterior de CE.

Referendumul din 23 iunie nu va afecta doar Regatul Unit, ci şi restul economiei europene, prin câteva canale de transmisie, în special incertitudinile, investiţiile, comerţul şi migraţia, a avertizat Comisia Europeană.

Marea Britanie nu face parte din zona euro, dar, fiind una din cele mai mari economii din UE, este un important partener comercial. Rezultatul referendumului din Marea Britanie a sporit volatilitatea de pe pieţele financiare şi a dus la o depreciere semnificativă a lirei sterline. (F.A).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb