ÎN TRIMESTRUL DOI, Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 83%, la 117 milioane lei

Mina Irina
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 august 2016

Profitul net al OMV Petrom a scăzut cu 83%, la 117 milioane lei

Actualizare 12:45 OMV Petrom renunţă la 250 de sonde

OMV Petrom intenţionează să închidă 250 de sonde în acest an, în condiţiile în care anul trecut au fost oprite 350, a declarat astăzi Peter Zeilinger, directorul de Upstream al societăţii.

"Anul trecut am închis 350. În portofoliul nostru sunt 7.600 de sonde care produc. Acum am analizat portofoliul nostru de sonde şi avem 250 de sonde care vor fi închise. O parte sunt închise parţial. Dacă mâine preţul petrolului sare de 80 dolari/baril, ceea ce nu credem, atunci vom avea un alt număr", a afirmat Zeilinger, potrivit unor surse din media.

Potrivit datelor companiei, numarul angajatilor a scazut cu 7%, din iunie 2015 pâna în iunie 2016, de la 16.450 persoane la 15.237 persoane.

(I.S.)

-----------

Grupul OMV Petrom a afişat un profit net în valoare de 117 milioane lei în al doilea trimestru al anului în curs, în scădere cu 83% comparativ cu rezultatul net de 691 milioane de lei raportat pentru perioada similară din 2015, potrivit rezultatelor financiare neauditate, publicate astăzi.

Vânzările OMV Petrom s-au cifrat la 3,633 miliarde de lei în trimestrul doi (T2) 2016, fiind mai mici cu 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2015, când acestea au totalizat 4,540 miliarde lei.

Profitul operaţional al grupului (EBIT) s-a ridicat la 218 milioane lei, în scădere cu 72%, de la nivelul de 786 milioane de lei înregistrat în T2 2015.

După primele şase luni din 2016, OMV Petrom raportează un profit net în scădere cu 61%

Grupul OMV Petrom a afişat un profit net în scădere cu 61% după prima jumătate a acestui an, rezultatul net ajungând la 405 milioane de lei comparativ cu 1,036 miliarde de lei în perioada similară a anului trecut.

Profitul operaţional al grupului (EBIT) a scăzut, de asemenea, la 561 milioane lei, mai puţin cu 56% comparativ cu rezultatul consemnat în perioada ianuarie - iunie 2015, pe fondul scăderii preţurilor la ţiţei şi gaze naturale.

Vânzările grupului s-au redus cu 18%, la 7,192 miliarde de lei.

"În prima jumătate a anului 2016, mediul de piaţă dificil a impactat negativ rezultatele noastre financiare, anulând efectele performanţei operaţionale îmbunătăţite şi ale disciplinei stricte în privinţa costurilor şi gestionării numerarului. EBIT excluzând elementele speciale din Upstream a reflectat în principal scăderea preţurilor ţiţeiului şi gazelor naturale, parţial compensată de reducerea costurilor de producţie. EBIT CCA excluzând elementele speciale din Downstream s-a îmbunătăţit uşor, ca urmare a evoluţiei favorabile a provizioanelor pentru creanţe neîncasate din activitatea de gaze, care a compensat efectele marjelor de rafinare mai scăzute şi ale opririi planificate a rafinăriei pentru revizie generală. Întrucât condiţiile de piaţă dificile au persistat, am continuat gestionarea strictă a costurilor şi a investiţiilor. Investiţiile au scăzut cu 35% comparativ cu 1-6/15, reflectând finalizarea activităţii de foraj în blocul Neptun şi selecţia riguroasă a proiectelor. În plus, gestionarea eficientă a costurilor şi a numerarului ne-a ajutat să ne menţinem o poziţie financiară solidă şi un grad de îndatorare având un ordin de mărime de o singură cifră. Consultările privind sistemul de taxare pentru segmentul upstream ne aşteptăm să continue în a doua parte a anului. Aşa cum am subliniat şi în trecut, un cadru fiscal şi de reglementare stabil, predictibil şi favorabil investiţiilor este o condiţie-cheie pentru investiţiile noastre viitoare, atât onshore, cât şi offshore", a declarat directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. am inteles.semnez.actionar Petrom.

    1. Draga NEA Mitica,

      ingrata misiune penteu doamna Gheorghe sa prezinte asa rezultate si domnul Seele sa prescrie juma de miliard. La o indatorare sub 5% in raport de 30 la OMV e ca si cum ai compara o gloaba cu un cal pur sange. CE zici, ai vrea sa cumparam OMV? Desi cele 600 sonde Petrom ar FI mai valoroase:-) 

    Iranul azi maine matura OMV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb