BVB Închideri mixte pentru indici

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 septembrie 2024

Închideri mixte pentru indici

Tranzacţiile cu acţiuni Hidroelectrica au salvat lichiditatea

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut închideri mixte, în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-o zi cu aprecieri ale pieţelor europene. Indicele BET, al celor mai lichide douăzeci de titluri de la BVB, a avut un recul de 0,14%, la 17.508 puncte, în vreme ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a depreciat cu 0,06%, până la 3.284 de puncte.

Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 125,8 milioane lei, uşor sub sub media zilnică a anului, de 139 milioane de lei, valoare care este totuşi trasă masiv în sus de ofertele de titluri de stat Fidelis. Aproape trei sferturi din rulaj a provenit din schimburile cu acţiuni Hidroelectrica.

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile producătorului şi furnizorului de energie electrică, ce au cumulat un rulaj de 50,2 milioane lei, titlurile companiei încheind ziua la preţul unitar de 120,9 lei, în creştere cu 0,75%.

Pe poziţia a doua în topul valorii tranzacţiilor s-au situat acţiunile Banca Transilvania (TLV), ce s-au depreciat cu 0,71%, la preţul de 27,8 lei, pe fondul unor schimburi de 7,4 milioane lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au încheiat ziua la preţul unitar de 5,5 lei, în stagnare, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 3,4 milioane lei.

Pe poziţia a patra a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile OMV Petrom (SNP), ce au cumulat un rulaj de 2,3 milioane lei, acţiunile SNP încheind ziua în depreciere cu 0,07%, la preţul de 0,7275 lei.

În piaţa "deals" a avut loc un schimb cu acţiuni Hidroelectrica, în valoare de 42,1 milioane lei, tranzacţia fiind încheiată la preţul unitar de 120 lei, similiar cu referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,27%, la 61.083 de puncte, în vreme ce indicele BET-NG, al companiilor energetice şi de utilităţi, a avut un avans de 0,17%, până la 1.229 de puncte. Indicele BETAeRO, al companiilor considerate relevante pentru Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, s-a apreciat cu 0,07%, la 972 de puncte.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Mecanica Ceahlău" (MECF): +5,61%

2. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +3,98%

3. "Premier Energy" (PE): +2,75%

4. "Altur" (ALT): +2,53%

5. "BRK Financial Group" (BRK): +2,10%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Comelf" (CMF): -13,60%

2. "Condmag" (COMI): -9,09%

3. "Promateris" (PPL): -7,69%

4. "UCM Reşiţa" (UCM): -2,80%

5. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): -2,58%

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Hidroelectrica o sa mearga beton pentru ca Dunarea o sa tot fie umflata cateva saptamani, o sa duduie Portile de Fier. T3 mai putin dar T4 o sa depaseasca toate previziunile si estimarile

    1. Inundatiile au fost la Galati, care nu prea ajuta H2O .. Sigur ca a plouat si in rest, dar mai putin , cam cum ploua toamna de obicei.

      o incarca in camioane si o duc in amonte de Portile de Fier!

      inverseaza portile de fier, daca-s de acord si sarbii.

      Cine urmărește oarecum piața de capital, va observa ciudățenia manipulării bursei. Aranjamentul postării a câteva sute de mi de acțiuni, la vânzare, mai jos la vânzare la câteva câțiva bănuți diferența", nimeni nu va "trece pragurile acestea" !, am văzut pe brk (parcă), ROCE, și alte simboluri. Cum rămâne ASF cu manipularea pieței de capital ?.

      este market maker, nu e nicio ciudatenie. cauta pe google ce inseamna si sper sa te lamuresti

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb