BVB Indicii, în creştere, pe fondul unei lichidităţi de 9,58 milioane euro

LAURA BOICO
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 noiembrie 2016

Titlurile "Fondul Proprietatea", cele mai lichide

Şase dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de miercuri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 43,21 milioane de lei (9,58 milioane euro), mai mare decât marţi (4,42 milioane euro).

"După o deschidere cu scăderi de 2-3% pentru majoritatea emitenţilor mari, la final o parte a acestora au ajuns pe plus, iar alţii au anulat mare parte a scăderilor iniţiale. Astfel, acţiunile Erste Bank (EBS) s-au depreciat cu 2,10%, cele ale SIF Oltenia (SIF5) cu 3,26%, iar cele ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB) cu 1,42%. Printre acţiunile care au rămas cu scăderi ceva mai mari se numără cele ale Băncii Transilvania (TLV), -1,08%, Nuclearelectrica (SNN), -1,02% şi BRD Groupe Societe Generale (BRD), -1,09%. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a urcat până la 8,8 milioane de euro, iar cea cu certificate la circa 750 mii de euro", precizează raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietate" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 15,53 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 0,38%, preţul de închidere fiind de 0,788 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au scăzut cu 1,08% la 2,3 lei/unitate, în urma unui rulaj de 9,06 milioane de lei.

Totodată, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) de 2,81 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,88 lei/unitate, în coborâre cu 1,09%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 2,2 milioane de lei, ultimul preţ fiind de 23,65 lei/unitate, în coborâre cu 0,63%.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie.

Tranzacţia "deal" a fost încheiată cu titluri FP, însumând 3,16 milioane de lei, în scădere cu 0,13%, la preţul 0,79 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,44%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,42%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,1%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,3%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,1%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta e bursa? E o bataie de joc! Toti sunt captivi stau si se uita ca prostii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb