BVB Investitorii de la Bursă se pregătesc de valul de rezultate de la americani

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 aprilie 2010

Investitorii de la Bursă se pregătesc de valul de rezultate de la americani

Toţi investitorii sunt cu ochii pe rezultatele afişate de către companiile americane, care au început de ieri seria de raportări trimestriale, spun brokerii consultaţi de ziarul BURSA.

După ce JP Morgan Chase a anunţat că profitul a crescut în primele trei luni ale anului cu 57%, pe fondul creşterii veniturilor din operaţiunile de trading, toţi indicii de la Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) au consemnat creşteri ample, după ce marţi au închis pe roşu. Cel mai mult a câştigat indicele BET-NG, care grupează companiile energetice, acesta urcând cu 1,33% faţă de nivelul de referinţă.

"Creşterile înregistrate de indici nu au fost foarte ample ieri, însă asta se datorează aprecierilor abrupte din primul trimestru al anului, acum asis­tăm la o corelare cu pieţele externe", ne-a explicat Andrei Petrescu, analist în cadrul Prime Transaction.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,61% în şedinţa de ieri, la 6.028 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a apreciat cu 0,53%, până la 3.621 de puncte. În acelaşi timp, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare, a câştigat 0,84%, până la 32,580 puncte.

Cea mai mare creştere din cele cinci SIF-uri a înregistrat-o ieri SIF2 "Moldova", care s-a apreciat cu 1,36%, la 1,49 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi de aproape 1,14 milioane de lei, în total fiind schimbate peste 0,76 milioane de acţiuni.

Pe sectorul bancar, preţul acţiunilor "Erste Bank" (simbol EBS) a crescut cu 3,96%, la 144,5 lei, în urma unor tranzacţii de 1,85 milioane lei, în timp ce titlurile "Băncii Transilvania" (simbol TLV) au scăzut la 2,28 lei, pe fondul unui rulaj de 1,29 milioane lei.

Patru acţiuni au consemnat aprecieri mai mari de 14% în şedinţa de miercuri, respectiv "Armătura" Cluj Napoca (simbol ARM), "Uztel" Ploieşti (UZT), "Romcarbon" Buzău (ROCE) şi "UAMT" Oradea (UAM).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb