BVB Lichiditatea continuă să se situeze sub media acestui an

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 octombrie 2017

Lichiditatea continuă să se situeze sub media acestui an

Marcel Murgoci, "Estinvest": "Investitorii aşteaptă anunţarea rezultatului negocierilor privind preluarea Bancpost de către Banca Transilvania"

Prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost marcată de un rulaj modest, de doar 20 de milioane de lei, sub valoarea medie a acestui an, de 48,8 milioane de lei, în condiţiile în care nu s-a efectuat nicio tranzacţie pe piaţa "deal". Cea mai mare creştere, de 0,3%, a fost obţinută de indicele BET Plus, în timp ce BET-NG a avut cea mai pronunţată depreciere, de 0,33%.

În legătură cu evoluţia de ieri a pieţei, domnul Marcel Murgoci, director de operaţiuni în cadrul companiei de brokeraj Estinvest, ne-a transmis: "Indicii bursieri au înregistrat evoluţii mixte în şedinţa de astăzi (n.r. ieri), BET şi BET Plus având uşoare creşteri, în timp ce BET-FI şi BET-NG au suferit mici scăderi. Cu unele excepţii, din punctul de vedere al volatilităţii, a fost o şedinţă destul de liniştită.

Valorea tranzacţiilor efectuate s-a situat la aproape 4,4 milioane de euro, cel mai ridicat nivel fiind înregistrat de acţiunile «Banca Transilvania» (TLV) cu peste 9 milioane de lei, locul al doilea fiind ocupat, la mare distanţă, de «BRD - Groupe Societe Generale» (BRD), cu circa 3 milioane de lei. În cazul TLV, cotaţia a crescut cu 1,51% faţă de închiderea de vineri, fără ca, în acest moment, să apară ceva nou în activitatea societăţii. Probabil că mulţi investitori au în vedere faptul că urmează anunţarea rezultatului negocierilor privind preluarea Bancpost, ceea ce, dacă s-ar materializa, va conduce banca în apropierea locului întâi în topul societăţilor bancare în funcţie de active".

Titlurile TLV au închis şedinţa de tranzacţionare la 2,35 lei/unitate, volumul înregistrat fiind de 9,41 milioane de lei.

Acţiunile BRD au urcat cu 0,31%, fiind tranferate titluri în valoare de 3,38 milioane de lei, la preţul unitar de 12,74 lei.

Tot luni, au fost schimbate titluri "Fondul Proprietatea" (FP) în valoare de 2,07 milioane de lei, în creştere cu 0,35%, preţul de închidere fiind de 0,851 lei/acţiune.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 1,11 milioane de lei, cotaţia închizând la valoarea de 12,8 lei/unitate, în coborâre cu 0,62%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide treisprezece acţiuni, a urcat cu 0,28%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,1%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,16%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,14%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electroputere" (EPT): +12,00%

2. "Comelf" (CMF): +5,12%

3. "Mecanică Fină" (MECE): +3,30%

4. "Transilvania Construcţii" (COTR): +3,23%

5. "Aerostar" (ARS): +2,96%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Dafora" (DAFR): -14,81%

2. "Boromir Prod" (SPCU): -8,05%

3. "VES" (VESY): -5,96%

4. "Electroaparataj" (ELJ): -2,58%

5. "Rompetrol Well Services" (PTR): -2,53%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb