BVB Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "O şedinţă destul de liniştită din punct de vedere al lichidităţii"

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 august 2016

Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "O şedinţă destul de liniştită din punct de vedere al lichidităţii"

Indicii au scăzut, pe fondul unui rulaj modest, de 3,4 milioane de euro

Titlurile BRD - Groupe Societe Generale, cele mai lichide

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 15,3 milioane de lei (3,4 milioane euro), mai mic decât vineri (7,6 milioane euro).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Am asistat (ieri, n.r.) la o şedinţă cu lichiditate sub media anului curent, undeva la 3,5 milioane de euro, în condiţiile unei deprecieri de aproximativ jumătate de procent a principalilor indici bursieri. Această evoluţie a survenit în contextul în care, în mod similar, şi pe pieţele externe a existat o uşoară scădere. Şedinţa nu a fost una agitată, nu au fost evenimente care să aibă un impact major asupra unor anumite acţiuni. În schimb, s-a putut remarca faptul că a existat o lichiditate destul de bună pe acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), de peste 8 milioane de lei, în condiţiile în care titlurile Fondul Proprietatea (FP) şi Banca Transilvania (TLV) au fost la rulaje 1,5 milioane de lei fiecare, rezultând o diferenţă destul de mare între BRD şi restul competitorilor. Au fost schimburi consistente de acţiuni pe acest emitent (BRD, n.r.), fără o influenţă majoră asupra preţului, care a fluctuat în jurul valorii de închidere din ziua de vineri. În rest, au fost volume insignifiante, mici în comparaţie cu şedinţele anterioare, fără să existe o anumită ştire, un anumit zvon legat de respectivii emitenţi.(...) Per ansamblu, putem vorbi de o şedinţă destul de liniştită din punct de vedere al lichidităţii".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,16 milioane de lei. Cotaţia BRD a scăzut cu 0,57%, preţul de închidere fiind de 10,52 lei/unitate.

Titlurile FP s-au depreciat cu 0,64%, la 0,775 lei/unitate.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni TLV, preţul de închidere fiind de 2,37 lei/unitate, în coborâre cu 1,25%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 0,85 milioane de lei. Cotaţia EL a scăzut cu 0,15%, ultimul preţ fiind de 13,58 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii în şedinţa de ieri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,48%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,49%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,25%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,39%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,05%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb