ZIARUL BURSA

23 august 2016
Ediţia din 18.09.2024
Cum va fi revoluţia anti-UE din Grecia?

Cum va fi revoluţia anti-UE din Grecia?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 23 august 2016

CĂLIN RECHEA

Majoritatea ţărilor est-europene a reuşit să scape de comunism, cel puţin la nivel declarativ, prin "victoria" unor revoluţii de "catifea".

La un sfert de secol după aceea, un "deţinut" dintr-o altă "închisoare a popoarelor", Uniunea Europeană, a reuşit minunea evadării printr-un referendum. În acest caz, nu se ştie dacă deţinutul va reuşi să treacă şi de "câmpul minat" aflat dincolo de ziduri, reprezentat de îndelungatele negocieri de despărţire.

Din nefericire, nu toţi prizonierii din UE beneficiază de luxul referendumului şi asta nu din cauză că este interzis de jure. Mai toate ţările mici din UE, cum este şi Grecia, suferă, mai degrabă, de o variantă a "Sindromului Stockholm", un fenomen psihologic caracterizat prin empatia şi simpatia ostaticului faţă de agresor, uneori până la identificarea cu acesta.

Dar explicaţia este, mai degrabă, alta. Poporul grec a devenit prizonierul unor elite politice care nu doar că nu îi mai reprezintă interesele, ci le trădează, pur şi simplu, la lumina zilei.

Vicepreşedintele Agenţiei Medicamentului, arestat pentru 30 de zile

Vicepreşedintele Agenţiei Medicamentului, arestat pentru 30 de zile

Andrei StanAnticorupţie / 23 august 2016

Actualizare 18:05

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis astăzi Tribunalul Bucureşti, care a admis, astfel, cererea DNA.

Actualizare 17:55 Ministerul Sănătăţii: Persoana din conducerea Ministerului indicată în comunicatul DNA este denunţătorul în acest caz

Antifrauda a dat amenzi de 1,67 milioane de lei în Dragonul Roşu

Antifrauda a dat amenzi de 1,67 milioane de lei în Dragonul Roşu

Stelian BădescuCompanii / 23 august 2016

Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) au aplicat amenzi de 1,67 milioane de lei la firmele din complexul comercial Dragonul Roşu, în urma unor controale efectuate în perioada 16-20 august, potrivit unui comunicat de presă al DGAF trimis redacţiei.

Soţiile veteranilor de război şi văduvele de război vor fi scutiţi de la plata impozitelor locale

MFP: Soţiile veteranilor de război şi văduvele de război vor fi scutiţi de la plata impozitelor locale

G.F.Politică / 23 august 2016

Ministerul Finanţelor Publice modifică, prin Ordonanţă de Urgenţă, Codul Fiscal, pentru a reda soţilor sau soţiilor veteranilor de război, ai persoanelor persecutate politic şi ai celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri facilităţile fiscale de care au beneficiat până la finalul anului trecut, se arată într-un comunicat al instituţiei publicat pe site-ul instituţiei.

Cornel Coca Constantinescu este prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară

Brexit - Decizie irevocabilă, cu implementare "in progress"

CORNEL COCA CONSTANTINESCUInternaţional / 23 august 2016

La aproape două luni de la rezultatul referendumului cu privire la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, data la care se va notifica Consiliul European cu privire la intenţia de retragere pare tot mai îndepărtată, existând voci care propun anul 2017, în condiţiile în care structurile care vor gestiona acest proces sunt în faza de organizare.

Traian Băsescu (Sursa foto: Facebook)

TRAIAN BĂSESCU: "Şi dacă «Hexi Pharma» a fost o înscenare uriaşă?"

Ionuţ StănescuCompanii / 23 august 2016

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că temperatura scandalului generat de diluarea dezinfectanţilor a scăzut suficient pentru a putea fi discutată raţional şi se întreabă, pe Facebook, dacă nu cumva "Hexi Pharma" a fost o "înscenare uriaşă" profitând de câteva inadvertenţe sau de câteva probe "trucate deliberat sau accidental" şi trimise la ICECHIM.

O zi intrată definitiv în istorie: 23 august!

O zi intrată definitiv în istorie: 23 august!

O.D.Politică / 23 august 2016

Cu 72 de ani în urmă, pe 23 august, ţara noastră făcea o mişcare de macaz pe linia celui de-al Doilea Război Mondial şi întorcea armele, alăturându-se Naţiunilor Unite în lupta împotriva puterilor Axei. Cu armata sovietică prezentă în Moldova, cu Germania aflată într-o situaţie complicată pe majoritatea fronturilor, la Bucureşti are loc o lovitură de stat.

Primele brute subscrise pe piaţa RCA au crescut cu 33% în primul semestru al anului

ASF: FAŢĂ DE PERIOADA SIMILARĂ DIN 2015, Primele brute subscrise pe piaţa RCA au crescut cu 33% în primul semestru al anului

S.A.Bănci-Asigurări / 23 august 2016

Piaţa RCA, care reprezintă mai mult de jumătate din asigurările generale din ţara noastră, şi-a continuat creşterea în primul semestru al acestui an, primele brute subscrise însumând peste două miliarde de lei, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi a anului trecut, susţine Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), într-un comunicat de presă.

EximBank finanţează Poşta Română cu 60 de milioane de lei

EximBank finanţează Poşta Română cu 60 de milioane de lei

Gabriel TănaseBănci-Asigurări / 23 august 2016

EximBank a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională Poşta Română şi va acorda societăţii un credit în valoare de 60 de milioane de lei, cu o perioadă de rambursare de trei ani, destinat finanţării capitalului de lucru, informează un comunicat al băncii remis redacţiei.

PRESA GORJEANĂ: "Germanul Klaus Leiders a început activitatea la CEO Oltenia"

Companii / 23 august 2016

Remus Vulpescu a refuzat să preia conducerea CEO Oltenia 

Germanul Klaus Leiders a început activitatea la Complexul Energetic Oltenia (CEO), participând, ieri, la şedinţa operativă, potrivit "Gazeta de Sud". Conform Pandurul.ro, neamţul a venit la serviciu cu o întârziere de trei săptămâni, iar la prima şedinţă operativă a participat şi soţia acestuia. Leiders nu vorbeşte bine româneşte, iar soţia sa a trebuit să îi traducă.

Memoria genocidului armean

Cătălin AvramescuEditorial / 23 august 2016

Cătălin Avramescu

S-a petrecut în 1915. Au fost masacraţi circa un milion şi jumătate de oameni. Imaginile sunt zguduitoare. Au pierit femei şi copii. Au fost organizate coloane ale morţii prin deşert. Alţii au fost ucişi în lagăre de concentrare. Proprietăţile armenilor au fost jefuite şi confiscate sistematic. Martorii au reconoscut imediat scopul genocidar al autorităţilor turce.

"Am stat la coadă la Londra vreo 5 ore, pe ploaie, fără să putem vota"

BORC ÎI DĂ REPLICA LUI PONTA: "Am stat la coadă la Londra vreo 5 ore, pe ploaie, fără să putem vota"

Politică / 23 august 2016

Victor Ponta spune că a demsionat de la Guvern pentru că ministrul de interne Gabriel Oprea i-ar fi spus că se pregăteşte incendierea unor instituţii şi transformarea României într-un fel de Ucraina 

Vicepremierul Costin Borc a spus ieri că, la alegerile din 2014, a stat în jur de cinci ore la coadă, pe ploaie, şi că nu a reuşit să voteze, el acuzându-l pe Victor Ponta de tupeu atunci când afirmă că acele cozi au fost create artificial de românii care s-ar fi aşezat la rând de mai multe ori.

ASF a recomandat acţiuni de control al comportamentului excesiv al asigurătorilor şi intermediarilor

ÎN PLIN SCANDAL ASUPRA TARIFELOR RCA ASF a recomandat acţiuni de control al comportamentului excesiv al asigurătorilor şi intermediarilor

C.P.Bănci-Asigurări / 23 august 2016

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a formulat propuneri de îmbunătaţire a iniţiativelor de reglementare şi a recomandat Sectorului de asigurări - reasigurări creşterea acţiunilor de identificare, supraveghere şi control al comportamentului excesiv al asigurătorilor şi intermediarilor în asigurări, precum şi propuneri de sancţionare fermă a tuturor abaterilor de la cadrul normativ, etica în activitatea de asigurări şi tratamentul corect al consumatorilor, potrivit unui comunicat de presă transmis după ce Autoritatea a dezbătut Raportul Sectorului de asigurări - reasigurări privind acţiunile întreprinse pentru atenuarea creşterii tarifelor RCA la autoturisme şi autovehicule de transport, având în vedere tendinţa de majorare a primelor RCA în ultimele 8-10 luni.

Profitul înainte de impozitare al Vienna Insurance Group a scăzut la 201 milioane de euro

PENTRU PRIMELE ŞASE LUNI ALE ACESTUI AN, Profitul înainte de impozitare al Vienna Insurance Group a scăzut la 201 milioane de euro

Mihai BerbecBănci-Asigurări / 23 august 2016

Compania de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) a raportat, în prima jumătate a acestui an, un profit înainte de impozitare de 201,3 milioane de euro, în scădere cu 17,5%, de la 244,1 milioane de euro, cât a obţinut în perioada similară din 2015, se arată într-un comunicat al societăţii, trimis redacţiei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 23 August 2016

MACRO NEWSLETTER 23 August 2016

Internaţional / 23 august 2016

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au temperat declinul anual în iulie 2016, până la 2%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 0,2%, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

O zi intrată definitiv în istorie: 23 august!

O zi intrată definitiv în istorie: 23 august!

O.D.Cultură / 23 august 2016 /

Cu 72 de ani în urmă, pe 23 august, ţara noastră făcea o mişcare de macaz pe linia celui de-al Doilea Război Mondial şi întorcea armele, alăturându-se Naţiunilor Unite în lupta împotriva puterilor Axei.

REVISTA PRESEI 23.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 23 august 2016

ADEVARUL 

Germania va adopta primul plan de apărare civilă de la sfârşitul Războiului Rece

Germania va adopta un plan de apărare civilă, primul de la sfârşitul Războiului Rece, care include şi obligaţia populaţiei să facă rezerve de hrană şi...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo