NEMŢII S-AU SPERIAT Guvernul german îşi îndeamnă cetăţenii să îşi facă provizii de alimente şi apă

A.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2016

Guvernul german îşi îndeamnă cetăţenii să îşi facă provizii de alimente şi apă

Premierul ceh, Bohuslav Sobotka: "UE are nevoie de o armată comună"

Guvernul german plănuieşte să le spună cetăţenilor să îşi facă provizii de alimente şi apă, în caz de atac sau catastrofă, pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece, a relatat, duminică, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Potrivit Reuters, Germania este acum în alertă, după două atacuri islamiste şi un atac armat al unui adolescent instabil psihic, luna trecută. Berlinul a anunţat măsuri pentru creşterea cheltuielilor cu poliţia şi de forţele de securitate şi pentru crearea unei unităţi speciale de combatere a criminalităţii informatice şi a terorismului.

"Populaţia va fi obligată să deţină o rezervă individuală de hrană pentru zece zile", potrivit ziarului german care citează un document pregătit de Ministerul de Interne. Ziarul scrie că o comisie parlamentară a redactat, iniţial, strategia de apărare civilă în 2012.

Un purtător de cuvânt din Ministerul de Interne a spus că planul va fi discutat miercuri şi a refuzat să ofere detalii.

Potrivit planului, oamenii vor trebui să stocheze alimente şi apă suficiente pentru cinci zile. Măsurile de precauţie cer ca oamenii să se pregătească corespunzător "pentru o situaţie care le-ar putea ameninţa existenţa, care nu poate fi exclusă în viitor", notează ziarul.

Ministrul de Apărare german a spus, în această lună, că ţara este la intersecţia terorismului şi este presată să ia măsuri ca militarii să se antreneze mai îndeaproape cu poliţia, pentru pregătirea de atacuri militare la scară largă.

Măsurile anunţate de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung arată a pregătiri de război.

De altfel, la nivelul Uniunii Europene se vorbeşte tot mai mult despre o armată comună.

După votul Marii Britanii în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, Germania şi Franţa s-au arătat pregătite să relanseze ideea unei cooperări militare europene mai strânse. În calcul este luată şi ipoteza creării unui fond comun de apărare, conform Reuters.

Premierul ceh, Bohuslav Sobotka, a estimat luni că Uniunea Europeană are nevoie de o armată comună pentru a face faţă provocărilor actuale în materie de securitate, consemnează agenţia EFE, citând portalul local iDnes.cz şi postul Radio Praga, relatează ştiripesurse.ro.

"Pe termen lung, nu ne vom putea lipsi de o armată europeană comună", a declarat Sobotka la reuniunea anuală a ambasadorilor cehi. Şeful executivului de la Praga a apreciat că, în cadrul unui asemenea demers, prioritare trebuie să fie apărarea frontierei externe a UE şi necesitatea de a răspunde pericolului terorist. În opinia responsabilului ceh, chiar toamna aceasta s-ar putea face progrese în constituirea unei apărări europene comune.

Pe de altă parte, printre subiectele despre care premierul Bohuslav Sobotka a mai vorbit se numără şi repartizarea refugiaţilor prin cote între statele membre ale Uniunii Europene, el reafirmând că Cehia respinge acest sistem.

Premierul ceh o va primi joi, la Praga, pe şefa executivului de la Berlin, Angela Merkel. Cancelarul german a început un turneu european pentru pregătirea summitului european ce va avea loc pe 16 septembrie, la Bratislava, la care Marea Britanie nu va participa, în centrul acestei reuniuni fiind viitorul blocului comunitar după Brexit.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. , ex.Stasi , admiratoare putinizata ce a distrus tot ce putea fi bun cu UE !. Democratie merkeliyatoare impusa cu forta : se sterg de pe f.privata FBook mesajele anti imigratie cu milioanele , ale ciuhapilor , ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb