JOCURILE OLIMPICE Record ruşinos evitat în ultimele ore de concurs

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 23 august 2016

Record ruşinos evitat în ultimele ore de concurs
  • document ataşat clasament medalii
    apasă aici pentru a descărca.

    Cortina a căzut peste cel mai mare spectacol sportiv al anului, Jocurile Olimpice de la Rio. Au existat momente memorabile, oferite de sportivi, dar şi imagini mai puţini plăcute, multe dintre ele fiind cauzate de lipsa de organizare a gazdelor. La capitolul plusuri poate fi notat faptul că nu a avut loc niciun incident major, cum ar fi un atac terorist, la minusuri fiind o listă întreagă: un număr foarte mare de incidente minore, inclusiv agresiuni ale localnicilor la adresa turiştilor, ziariştilor, sportivilor, interes scăzut pentru anumite competiţii desfăşurate în semi-anonimat, întârzierea unor lucrări legate de bazele sportive şi locurile de cazare, implicarea unor înalţi oficiali CIO în traficul de bilete, etc.

    Pentru delegaţia noastră, dezastrul a fost unul mai mic decât cel prevăzut de pesimişti, zero medalii, dar nici reuşitele nu au atins cota scontată de optimişti, şase - nouă locuri pe podium. În ultimele ore de concurs, medalia de bronz obţinută de luptătorul Albert Saritov, primul sportiv naturalizat care aduce ţării noastre un loc pe podium la o olimpiadă, a permis evitarea unei comparaţii jenante din punct de vedere al numărului de medalii câştigate. Cu cinci medalii în bagaj (un aur, un argint şi trei bronzuri), delegaţia de la Rio a depăşit cea mai slabă performanţă realizată în ultimii 64 de ani, la Olimpiada de la Helsinki (1952) când s-au obţinut doar patru medalii. Cu toate acestea căderea este una evidentă şi în acest moment nimeni nu propune soluţii menite să repornească lucrurile.

    Din punctul de vedere al numărului de medalii câştigate, ţara noastră a ocupat locul 47. Primele poziţii au confirmat dominaţia unor ţări cu bază de selecţie largă şi bugete foarte consistente alocate sportului. SUA a ocupat prima poziţie, podiumul fiind completat de Marea Britanie şi China. Surpriza plăcută a constituit-o echipa Ungariei, care a ocupat poziţia a 12-a, cu 15 medalii câştigate, dintre care opt de aur, reuşind să se claseze peste delgaţia gazdelor, Brazilia - locul 13. Nu mai puţin de 78 de ţări au reuşit să câştige cel puţin o medalie. Din Europa, Albania, Andora, Bosnia şi Herţegovina, Cipru, Macedonia, Islanda, Letonia, Lichtenstein, Luxemburg, Malta, San Marino fiind ţările care nu au reuşit să aibă niciun sportiv pe podium. Echipa refugiaţilor nu a obţinut nicio medalie, în schimb atleţii "independenţi", care au concurat tot sub steagul olimpic au obţinut un aur şi un bronz.

    Opinia Cititorului ( 1 )

    1. Cum se prezinta tara..in alte domenii...asa este si in sport.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    transilvaniainvestments.ro
    IBC SOLAR
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    17 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9738
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
    Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    citiesoftomorrow.ro
    govnet.ro
    energyexpo.ro
    thediplomat.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb