BORC ÎI DĂ REPLICA LUI PONTA: "Am stat la coadă la Londra vreo 5 ore, pe ploaie, fără să putem vota"

Ziarul BURSA #Politică / 23 august 2016

"Am stat la coadă la Londra vreo 5 ore, pe ploaie, fără să putem vota"

Victor Ponta spune că a demsionat de la Guvern pentru că ministrul de interne Gabriel Oprea i-ar fi spus că se pregăteşte incendierea unor instituţii şi transformarea României într-un fel de Ucraina

Vicepremierul Costin Borc a spus ieri că, la alegerile din 2014, a stat în jur de cinci ore la coadă, pe ploaie, şi că nu a reuşit să voteze, el acuzându-l pe Victor Ponta de tupeu atunci când afirmă că acele cozi au fost create artificial de românii care s-ar fi aşezat la rând de mai multe ori.

"Domnul Victor Ponta mi-a amintit de încă o lipsă a guvernului tehnocrat- Nu avem ... tupeu. Cum pot altfel califica afirmaţia domniei-sale despre cozile de la secţiile de vot din străinatate? Împreună cu băiatul meu am stat la coadă la Londra, în noiembrie 2014, preţ de vreo 5 ore, pe ploaie, fără să reuşim să votăm", a scris Borc pe Facebook.

El a mai precizat că în jurul său erau oameni veniţi din toate părţile Angliei pentru a vota şi că, pe măsură ce şi-au dat seama de felul în care sunt organizate alegerile în afara ţării, majoritatea l-au votat pe actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

"I-am auzit sunând acasă şi rugându-şi rudele să nu voteze cu Victor Ponta. Şi nici nu cred că au greşit, văzând cum sunt astăzi trataţi", a spus ministrul.

Fostul premier Victor Ponta a susţinut, duminică seara, că la ultimele alegeri prezidenţiale unii cetăţeni români din afara ţării se aşezau de mai multe ori la rând pentru a forma cozi şi pentru a fi arătaţi la televizor.

"Îmi pare rău pentru acele cozi, pe care însă ulterior am aflat că nu le-am făcut eu, ci cei care se aşezau de două ori, de trei ori, de patru ori la rând, ca să fie cozi, să se arate la televizor", a susţinut Ponta la RTV, citat de Mediafax.

Ponta a mai spus că la alegerile din 2014 au fost înfiinţate la fel de multe secţii de votare câte au fost şi la alegerile anterioare.

Pe de altă parte, deputatul PSD a mai susţinut că unul dintre motivele pentru care a demisionat de la Guvern, în noiembrie 2015, a fost acela că ministrul de interne Gabriel Oprea i-ar fi spus că se pregăteşte incendierea unor instituţii şi transformarea României într-un fel de Ucraina.

FADERE, despre declaraţia lui Ponta: "Este cea mai mare jignire pentru românii din diaspora"

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) a condamnat declaraţiile lui Victor Ponta conform cărora cozile din străinătate au fost formate pentru că românii s-au aşezat de 3,4 ori la coadă ca să se vadă la televizor, precizând că "este cea mai mare jignire pentru românii din diaspora".

"Este cea mai mare jignire care li se poate aduce românilor din diaspora care în 2014, după ce au parcurs sute de kilometri, au stat la cozi chiar 8 ore şi unii dintre ei nu au mai apucat să voteze. Este o jignire şi pentru cei care au stat la cozi în ploaie şi s-au îmbolnăvit. Sau pentru cei care după ce au stat 8 ore la coadă, li s-au închis porţile secţiilor de vot în nas sau au fost bătuţi de poliţiile străine chemate la ordinele ambasadelor româneşti", transmite Federaţia asociaţiilor de români din Europa.

FADERE precizează că i-a trimis lui Victor Ponta, pe 14 august 2014, o scrisoare în care i se arăta clar câte secţii de vot trebuie puse în diaspora şi unde anume, contrar afirmaţiei fostului premier, care a precizat că el a pus secţii de vot la fel ca în 2009 şi că nu îşi explică de ce acum a fost scandal şi în 2009 nu.

"Nu a avut nici o scuză să spună că nu ştia că între 2009 şi 2014 numărul românilor a crescut în unele locuri de 3 ori şi astfel nu poţi pune acelaşi număr de secţii de vot ca în 2009", se mai arată în documentul citat.

Traian Băsescu: "Numele Ponta este un sinonim pentru mitoman"

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat ieri că Victor Ponta este "un mitoman, gata să acuze mincinos sute de mii de români de înşelătorie" şi vrea "să-şi construiască un viitor în politică, cum şi-a construit şi trecutul, adică pe minciună": "Numele Ponta este un sinonim pentru mitoman! Rar avem parte să aflăm definiţia mitomanului în politică. Victor Ponta a afirmat, nici mai mult nici mai puţin, că, la alegerile prezidenţiale din 2014, s-au format cozi pentru că românii din străinătate s-au aşezat la coadă de 3-4 ori pentru a crea impresia falsă că nu pot vota. Pe mine, această afirmaţie mă convinge că acest mitoman, gata să acuze mincinos sute de mii de români de înşelătorie, vrea să îşi construiască un viitor în politică la fel cum şi-a construit şi trecutul, adică prin minciună".

Guvernul a pus în dezbatere publică, săptămâna trecută, un proiect de OUG care dă MAE posibilitatea de a înfiinţa mai multe secţii de votare.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Septembrie 2012: Europarlamentarul român Monica Macovei a evocat miercuri în plenul Parlamentului European fraude comise la referendumul de destituire a președintelui, estimate la 1,5 milioane de voturi.

    Borc a fost rasplatit pentru ca a stat la coada. SIngura lui calitate pentru a fi numit ministru a dat roade!. In ce priveste FADERE, poate ar fi timpul sa organizeze ei alegeri insa NU pentru Romania. Sa voteze acolo unde platesc taxe !

    1. Nu uita ..mai...x,x,x..ca trimit si 4 miliarde de Euro in tara..pe vremuri chiar 7 miliarde.

      Ai habar ce inseamna asta pentru..echilibrul valutar din tara si nunumai atat...diminuiaza si "saracia" din tara....asa ca mai bine ..taci. 

      Da asa este ...si cred ca x-ulescu ar cumpara valuta cu 5,5 lei/Euro

      Banii pe care ii trimit la familiile lor mai mult rau fac decat bine . S-ar putea face o discutie ce rol devastator pentru economie au avut acesti bani fantoma fara taxe, cum au dus la suprandatorarea romaniei licitand un fond imobiliar redus. Am mai auzit logica ta stramba, ani de zile a fost propaganda oficiala, insa ce imi displace recomandarea ta de a tacea. Daca noi nu vorbim, ramaneti doar voi ticalosii si nu mai trebuie sa permitem asta!

    Ar trebui sa aiba drept de vot la Parlamentare numai acei cetateni din Diaspora care platesc impozit in Romania si contribuie efectiv la plata parlamentarilor. Altfel , o sa ajungem in situatia in care platitorii de impozite din tara , cei care finanteaza efectiv Parlamentul , sa fie obligati sa accepte un parlament ales de neplatitorii de impozite din Diaspora.

    1. Daca si in tara ar vota doar cei care platesc impozite si taxe ai fi surprins sa vezi ce ar iesi, ce zici?

      Sergiule...vezi si raspunsul de la 2.1...

      Banii aia care intra fara sa platesca taxe, finanteaza sisteme economic perverse. Banii care intra de la diaspora (care si daca) mai bine nu ar intra dar asta este alta discutie . Sa voteze doar cei care platesc taxe aici!

    ce repede s-au activat trolii lui psd si ai lui puie monta.

    1. trol liberal. si tu tot facultate particulara ai facut Obama?

      nu esti in stare sa emiti o idee originala, totul trebuie sa fie scris in script sau sa copiezi/ repeti ca un papagal :))

      Daca liberalii ar scoate mai multi bani la bataie ar putea plati niste activisti mai buni decat tine Obama. Tu esti prost.

    Sa voteze doar cei care sunt propritari, cum era in vremurile bune de dinainte de 1900!

    Bune pentru unii, evident. 

    De vina pentru toate este Ministerul Sanatatii, ca nu aloca suficiente fonduri pentru cercetare medicala, asa ca romanii nu au fost in stare nici macar sa descopere un medicament impotriva invidiei. 

    Problema principala nu este ca cei care lucreaza prin alte tari nu contribuie la buget, ci tocmai faptul ca trimit bani in tara. Dar nu ii impart haiduceste tuturor celor care freaca menta in tara, ci ai naibii ii trimit familiilor lor, care apoi arunca cu banii si isi cumpara locuinte si masini, fapt care duce la cresterea preturilor, iar cei care locuiesc in tara, fara nicio vina trebuie sa plateasca mai mult. 

    Au si ei dreptate. Pana nu demult ei erau smecherii cu studii superioare care isi gaseau locuri de munca ceva mai bune si umblau cu nasul pe sus, dar acum le dau si lor peste nas altii care chiar fara atatea scoli superioare inutile au reusit sa lucreze dincolo pe bani mai multi si acum vin acasa in concediu sa le puna manele din Mertzan si sa ii enerveze. 

    Tot de aia e suparat vulgul si pe fetele simpatice care desi locuiesc in tara, lucreaza de la distanta filmandu-se in timp ce mimeaza activitati de reproducere, castigand intr-o luna aproape cat castiga altii intr-un an. Fetele frumoase castiga intr-un an cam cat crestea fat frumos intr-un an. ...Cat altii in zece. 

    1. Cei care dupa cum zici tu freaca menta in tara, se simt din ce in ce mai agasati de harnicele curve, gospodarii contrabandisti , hoti si proxeneti care cu onoare ne reprezinta pe tot globul. S-a deschis aceasta cutie a Pandorei si fiecare trebuie pus la locul lui. Banii care tu harnic reprezentant al gandirii romanesti consideri ca cineva i-ar vrea impartiti, eu de exemplu as prefera sa fie facuti sul si introdusi pe la intrarea artistilor cinstitilor gospodari anterior mentionati. Cat despre exemplele tale, sa stii ca si noipretuim si curvele si speculantii si hotii de orice fel la adevarata lor valoare. Poate ca aceasta difera de valoarea pe care le-o atribui tu insa nu suntem toti la fel. Discernem fiecare prin zestrea intelectuala proprie

    De ce este responsabil minsterul si premierul de proasta organizare a alegerilor, alegeri care sunt in responsabilitatea AEP?

    In mod normal ministerele nu ar trebui sa se ocupe de organizarea alegerilor. Ar trebui doar sa aloce spatiu in ambasade sau consulate. AEP este institutie independenta care trebuie sa se ocupa de alegeri, de bazele de date a registrului electoral, de infintarea sectilor si a comisilor, de evidenta prezentei si stabilirea rezultatul votului. 

     

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb