BLOOMBERG:  "Preţul berii va creşte din cauza ploilor care au afectat recoltele de orz din Franţa şi Germania"

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 august 2016

Ploile torenţiale din acest an au afectat recoltele de orz din Franţa şi Germania, ceea ce va duce la creşterea costurilor pentru companiile care folosesc orz pentru a produce malţ, un ingredient important din bere, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

La începutul acestei luni, producătorii de malţ au plătit cu până la 11% mai mult pentru orz după ce fermierii din Franţa, cel mai mare cultivator de orz din Uniunea Europeană, au strâns cea mai mică recoltă din ultimii cinci ani iar recolta din Germania a scăzut cu peste 9% comparativ cu cea de anul trecut.

"Aceasta nu este doar o problemă franceză, situaţia este similară în Germania. Preţurile au fost transferate în totalitate spre producătorii de bere. Nu există altă soluţie pentru că producătorii de malţ au marje de profit foarte mici", a declarat Thomas Druivenga, directorul general la compania germană producătoare de malţ Avangard Malz.

Potrivit estimărilor Ministerului francez al Agriculturii, recolta de orz a Franţei va scădea cu 21%, până la 10,2 milioane tone în sezonul care a început în luna iulie, cea mai mică recoltă de după sezonul 2011-2012. De asemenea, Asociaţia fermierilor germani estimează că recolta de orz din acest sezon va fi una de 8,8 milioane tone.

Ploile au afectat atât cantitatea de orz recoltată în Franţa şi Germania cât şi calitatea orzului, ceea ce va îngreuna găsirea de orz cu o calitate suficientă pentru producţia de malţ. Preţurile la orz pentru producţia de malţ au ajuns la 210,75 euro pe tonă la începutul lunii august, de la 190,50 euro pe tonă la debutul sezonului.

Calitatea scăzută a orzului de iarnă în multe ţări din Europa înseamnă că producătorii de malţ vor fi nevoiţi să se bazeze mai mult pe recolta de primăvară, crede Scott Casey, analist la RMI Analytics GmbH. În mod normal, companiile producătoare de malţ depind de orzul de iarnă pentru a menţine preţurile la malţ la un nivel scăzut, deoarece este mai ieftin de cultivat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta nu e bine!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb