PENTRU PRIMELE ŞASE LUNI ALE ACESTUI AN, Profitul înainte de impozitare al Vienna Insurance Group a scăzut la 201 milioane de euro

Mihai Berbec
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 august 2016

Profitul înainte de impozitare al Vienna Insurance Group a scăzut la 201 milioane de euro

Compania de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) a raportat, în prima jumătate a acestui an, un profit înainte de impozitare de 201,3 milioane de euro, în scădere cu 17,5%, de la 244,1 milioane de euro, cât a obţinut în perioada similară din 2015, se arată într-un comunicat al societăţii, trimis redacţiei.

Profitul pentru perioada raportată a scăzut cu 18,7%, la 155 milioane de euro, de la 190,7 milioane euro în primele şase ale anului trecut.

"Rezultatele raportate de Vienna Insurance Group în prima jumătate a anului 2016 sunt conform obiectivelor. VIG a generat prime de 4,9 miliarde euro la nivel de grup, în creştere uşoară cu 0,4% faţă de anul trecut. Politica restrictivă de subscriere în cazul poliţelor de asigurare de viaţă pe termen scurt cu achitare la scadenţa pe mai multe pieţe a continuat să aibă un impact asupra veniturilor totale din prime. După ajustarea pentru operaţiunile pe termen scurt cu achitare la scadenţă, valoarea totală a primelor a crescut chiar cu 4,5% în primele şase luni ale acestui an", precizează comunicatul.

"Am anunţat o ţintă de dublare a profitului realizat anul trecut, până la 400 milioane euro şi rezultatele noastre semestriale confirmă că suntem pe traiectoria preconizată pentru a atinge acest obiectiv, deşi contextul caracterizat de dobânzi scăzute nu s-a schimbat şi continuă să aibă un efect negativ asupra rezultatelor noastre financiare", a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Rezultatul financiar, pentru perioada raportată, a fost de 449,5 milioane euro (-13,2% faţă de semestrul întâi al anului precedent).

Rata netă combinată a grupului s-a situat la 97,9% după reasigurare (fără a include venitul din investiţii), menţinându-se categoric sub pragul de 100% pe parcursul perioadei de raportare.

Investiţiile grupului, inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar, au însumat 32,3 miliarde euro (+3,2%) în prima jumătate a anului 2016.

În luna iulie 2016, agenţia internaţională de rating Standard & Poor's a reconfirmat ratingul A+ cu perspectiva stabilă acordat VIG. Astfel, VIG continuă să aibă cel mai bun rating dintre emitenţii incluşi în indicele ATX (indicele Bursei de Valori din Viena).

"Agenţia Standard & Poor's şi-a fundamentat ratingul A+ în primul rând pe poziţia de lider de piaţa pe care o deţinem şi pe nivelul ridicat de flexibilitate financiară, care ne conferă siguranţa în perioadele cu turbulenţe neaşteptate pe pieţele financiare. Standard & Poor's consideră că vom fi capabili să ne menţinem poziţia de lider de piaţă în Austria şi în Europa Centrală şi de Est. Suntem încântaţi că perspectiva stabilă a fost de asemenea confirmată", a precizat Elisabeth Stadler.

Vienna Insurance Group a raportat, de asemenea, rezultate bune pe piaţa asigurărilor din ţara noastră, care timp de mai mulţi ani a fost o "piaţă dificilă", precizează comunicatul.

Companiile din România ale grupului au raportat o creştere a primelor de 37,3% în prima jumătate a anului 2016. VIG susţine că acest lucru s-a datorat în principal segmentului asigurărilor auto, care în prezent se îndreaptă într-o "direcţie bună".

Pe segmentul asigurărilor de viaţă, VIG a semnat la începutul lunii august un acord de preluare a filialei AXA în România, compania AXA Life (tranzacţie supusă acordului autorităţilor).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb