Vicepreşedintele Agenţiei Medicamentului, arestat pentru 30 de zile

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 23 august 2016

Vicepreşedintele Agenţiei Medicamentului, arestat pentru 30 de zile

Actualizare 18:05

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, a decis astăzi Tribunalul Bucureşti, care a admis, astfel, cererea DNA.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată, informează Antena3.ro.

(I.S.)

---------

Actualizare 17:55 Ministerul Sănătăţii: Persoana din conducerea Ministerului indicată în comunicatul DNA este denunţătorul în acest caz

Ministerul Sănătăţii precizează că "persoana cu funcţie de conducere" din cadrul instituţiei, indicată în comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), este denunţătorul din acest caz.

"Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, sprijină eforturile de combatere a corupţiei şi subliniază din nou necesitatea unui mecanism de fundamentare şi supraveghere a investiţiilor din sistemul sanitar", se arată într-un comunciat al instituţiei.

(G.F.)

---------

Vicepreşedintele Agenţiei Medicamentului, reţinut de DNA

Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Lazăr Iordache, a fost reţinut astăzi de procurorii DNA, pentru 24 de ore, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Lazăr Iordache este prezentat astăzi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit de procurori se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: "În perioada aprilie - iunie 2016, inculpatul Iordache Lazar i-a promis unei persoane cu funcţie de conducere din cadrul Ministerului Sănătăţii un procentaj de 5% din sumele alocate de Ministerul Sănătăţii pentru două spitale (destinate construirii unei staţii de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuţiile de serviciu ale funcţionarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale şi pentru ca acesta să îşi exercite influenţa asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare".

Procurorii susţin că sumele de bani promise şi remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătăţii pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei staţii de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale.

Vicepreşedintelui Agenţiei Medicamentului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile articolului 309 Cod de procedură penală.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb