SIBEX Toţi ochii pe aur

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 august 2016

Odată cu intrarea indexului Dow Jones pe un trend de relativă acalmie, investitorii au căutat noi instrumente pentru speculaţie.

Din punct de vedere al lichidităţii, vedeta zilei a fost contractul GOLD. Pentru scadenţa curentă, s-au tranzacţionat 28 de contracte, ultimul pret, de 1.332,3, fiind cu 1,12% mai scăzut decât "Start of day price".

O alternativă atractivă a constituit-o paritatea euro/dolar. Moneda unică europeană a pierdut aproape o jumătate de procent, fiind cotată la 1,1295 dolari.

Tranzacţionarea derivatului DEDJIA a fost abordată cu mai multă prudenţă faţă de sesiunile anterioare, urmărind cu fidelitate cotaţiile externe. Pentru scadenţa septembrie, DEDJIA a fost tranzacţionat la 18456 de puncte, în timp ce pentru sfârşitul anului, cotaţiile au oscilat în jurul pragului de 18400.

În total, până la ora 17, pe piaţa la termen au fost încheiate 6 tranzacţii, cu 33 de contracte, în valoare de aproximativ 115000 lei.

În cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare, a fost consemnată o tranzacţie cu acţiuni Albapam. Au fost transferate 236 de titluri, la un preţ mediu de 0,21 lei/acţiune.

"Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb