BVB Preţul acţiunilor SNP - la un nou maxim

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 februarie 2004

Lichiditatea şedinţei de ieri a înregistrat o creştere comparativ cu cea de marţi. Valoarea tranzacţiilor încheiate s-a ridicat la 87,8 miliarde de lei (peste 2,1 milioane de euro). Brokerii susţin că şedinţa de ieri a fost dominată de cumpărători, fapt care explică şi creşterea generalizată a preţurilor. La finalul sesiunii, toţi indicii bursieri au înregistrat creşteri de peste 1% faţă de nivelul precedent, atin-gînd, totodată, noi maxime istorice.

Acţiunile SIF au fost mai căutate de investitori în şedinţa de ieri, valoarea transferurilor în-cheiate cu titlurile SIF ajungînd la 36,41 miliarde de lei, aproape jumătate din totalul pieţei. Pe fondul cererii ridicate, patru din cele cinci acţiuni SIF au atins pe parcursul şedinţei de ieri noi maxime istorice. Cele mai lichide au fost titlurile SIF "Oltenia", care au depăşit 3 milioane de acţiuni transferate, pe fondul creşterii cu 2,9% a preţului. Cotaţia acţiunilor SIF "Moldova" s-a majorat ieri cu 2,9% faţă de nivelul precedent, atingînd un maxim de 4.000 lei/acţiune, interesul ridicat fiind explicat de faptul că societatea a raportat cel mai mare profit pentru 2003.

"Impact" Bucureşti

După reintroducerea la tranzacţionare, cursul acţiunilor "Impact" a crescut ieri pînă la un maxim de 6.000 lei/acţiune. Pînă la finalul sesiunii, cotaţia titlurilor IMP s-a stabilizat la 5.850 lei/acţiune, valoare cu 3,5% peste cea de luni. Brokerii susţin că în şedinţele următoare cotaţia acţiunilor IMP s-ar putea stabiliza în jur de 5.900-6.000 lei/acţiune. Ei cred că interesul investitorilor pentru acţiunile IMP a fost determinat de anunţul societăţii privind posibilitatea subscrierii de acţiuni noi la 2.200 lei/acţiune.

"Antibiotice" Iaşi

Rezultatele financiare bune raportate de ATB pentru anul trecut au menţinut interesul ridicat al investitorilor pentru titlurile producătorului de medicamente. Pe parcursul şedinţei, preţul a oscilat între 3.050 şi 3.200 lei/acţiune. Cererea ridicată pentru titlurile ATB a determinat atingerea unui nou maxim al ultimului an de tranzacţionare. Lichiditatea acţiunilor s-a menţinut ridicată.

SNP "Petrom" Bucureşti

Interesul ridicat al investitorilor pentru acţiunile SNP s-a menţinut şi ieri. Cursul a atins un nou maxim istoric, de 1.750 lei/acţiune. Cele mai multe tranzacţii au fost realizate la 1.600 lei/acţiune. Brokerii apreciază că interesul ridicat al investitorilor este determinat de apropierea termenului pentru depunerea ofertelor finale ale companiilor care vor participa la privatizarea SNP.

"Amonil" Slobozia

Pe parcurul şedinţei de ieri, lichiditatea acţiunilor AMO a fost ridicată, fiind transferate a-proa-pe 19 milioane de titluri. Pachetele tranzacţionate ieri reprezintă 1,67% din capitalul social al companiei. Pe fondul cererii ridicate, cursul acţiunilor AMO a atins ieri un nou maxim al ultimului an de tranzacţionare, de 186 lei/acţiune. Brokerii susţin că interesul investitorilor pentru acţiunile AMO este determinat de faptul că investitorii speră că dinamica rezultatelor raportate pentru primele nouă luni ale anului trecut se va conforma şi pentru sfîrşitul anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb