BVB Preţul obligaţiunilor BRD creşte

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 septembrie 2004

Obligaţiunile emise de "Banca Română pentru Dezvoltare" au fost ieri transferate la un preţ cu 3,5% mai mare decît valoarea nominală (25 de milioane de lei). A fost efectuată o singură tranzacţie cu 118 titluri, valoare acesteia ridicîndu-se la aproape 3,3 miliarde de lei.

Valoarea tranzacţiilor realizate pe parcursul şedinţei bursiere de ieri cu acţiuni s-a ridicat la 45,3 miliarde de lei, fiind cu circa trei miliarde mai mare decît nivelul înregistrat cu o zi în urmă.

Indicii bursieri au avut evoluţii contradictorii, pe fondul aprecierii cursurilor la 26 din cele 58 de simboluri tranzacţionate. Astfel, BET şi BET-C au crescut cu 1,25% şi respectiv 0,78% în timp ce BET-FI a pierdut 0,26 de puncte.

SNP "Petrom" Bucureşti

Cursul titlurile SNP au înregistrat pe parcursul şedinţei de ieri o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Au fost transferate peste 1,9 milioane de acţiuni, în valoare de peste 4,3 miliarde de lei. Preţul a avut în partea a doua a şedinţei o creştere mai accentuată, ajungînd pînă la un maxim de 2.360 lei/titlu. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul unitar de 2.340 lei, mai mare cu 4% decît nivelul de la închiderea şedinţei precedente. Brokerii spun că pe parcursul sesiunii de ieri, numărul ordinelor de cumpărare l-a depăşit pe cel al ordinelor de vînzare, fapt ce a condus la creşterea preţului. Ei mai precizează că pe piaţă se face simţită prezenţa unor noi cumpărători pentru titlurile SNP.

SIF "Oltenia"

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, preţul acţiunilor SIF5 s-a înscris pe un trend descrescător, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 1,1 milioane de titluri în valoare totală de 8,2 miliarde de lei. Cele mai mari transferuri au fost realizate în prima parte a sesiunii, respectiv un pachet numărînd 93.000 de acţiuni şi unul de 89.000 de acţiuni. Ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 7.150 lei/titlu, cu 0,7% mai mic decît cursul de închidere de miercuri. Brokerii sînt de părere că evoluţia de ieri reprezintă o corecţie negativă a creşterii mari înregistrată de preţ cu o zi înainte.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cursul titlurilor TLV a intrat ieri pe un uşor trend ascendent, după ce, în ultima perioadă, înregistrase numai scăderi. Lichiditatea s-a situat, însă, şi ieri la un nivel scăzut, numărul acţiunilor transferate fiind de 341.172 iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea depăşind 2,3 miliarde de lei. La jumătatea şedinţei a fost transferat un pachet de 44.000 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri), la preţul unitar de 6.950 lei.

Brokerii cred că scăderile de preţ înregistrate în ultimul timp de acţiunile TLV au fost determinate de oferta publică de vînzare lansată de bancă pentru circa 3 milioane de actiuni, la preţul de 6.000 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb